Büro Emekçileri Sendikası (BES...
MEBİT

BES'ten yeni adli yıl açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şubesi, Adli Yıl açılışı nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

2014-09-01 15:58:00 | Son Güncelleme : 2024-03-21 11:40:54

BES'ten yeni adli yıl açıklaması

Van Adalet Sarayı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan BES Van Şube Başkanı Avukat Haşem Baygümüş, 2014 yargı yılının toplumda eşitlik, hukuk, adalet ve bağımsız yargı gibi kavramlarının içeriğinin boşaltıldığı bir dönemde açıldığını belirtti.

 

 

Türkiye’de 71 yıldır devam eden yargı yılı açılış törenlerinin, yargının güncel sorunlarının kamuoyu ile paylaşıldığı ve konu ile ilgili devletin diğer organlarına görüş ve düşüncelerin aktarıldığı bir içerikte yapıldığını ifade eden Baygümüş, “Bu güne kadar yapılan açılış törenlerinde, yargının güncel sorunları dışında hakimlerin, savcıların, avukatların sorun ve talepleri gündeme getirilirken, günümüzde sayısı 54 bin olan diğer yargı emekçilerinden tek kelime bile bahsedilmeyerek yok sayılmaktadır” dedi.

 

 


Türkiye’nin her yerinde yargı emekçileri olarak alanlarda olduğunu ifade eden Baygümüş, “Bağımsız yargı, demokratik Türkiye, insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için bugün bir adım daha atıyoruz. Kölece çalışma koşullarına, yok sayılmaya, itilip kakılmaya itiraz ediyor, emeğe saygı istiyoruz” şeklinde konuştu.
Baygümüş açıklamasına, taleplerini dile getirerek son verdi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER