Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Ay...
MEBİT

Van TUYAD-DER: Açlık Grevini Destekliyoruz

Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün 4 bin PKK’li ve PAJK’lı tutsağın hükümetin Kobanê direnişinde izlediği yanlış politikadan vazgeçmesi amacıyla 10 günlük süreli dönüşümlü açlık grevini desteklediklerini söyledi.

Abone Ol

2014-10-22 15:44:00 | Son Güncelleme : 2022-03-15 01:01:44

Van TUYAD-DER: Açlık Grevini Destekliyoruz

Türkiye’de 94 cezaevinde bulunan PKK’li ve PJK’li tutsakların başlattığı açlık grevine ilişkin Feqiyê Teyran parkında yapılan basın açıklamasına Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, DBP Van İl Başkanı Musa İtah ve STÖ temsilcileri katıldı.


 

 

 

Basın açıklamasını yapan Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, DAİŞ’in Cezâa ve Tîl Hâmus çevrelerinde yediği darbelerin ardından sömürgeci güçlerin teşvikiyle Kobanê’yi düşürme planı yaptığını ancak evdeki hesabın çarşıya uymadığını belirtti. Bu hesapların 6-7 Ekim’de Türkiye Demokratik güçlerinden, Beyaz Saray’dan ve Hewler’den döndüğüne dikkat çeken Aygün,  “Kobanê direnmiş ve direnmektedir. Tüm bu gerçekler Kobanê’nin saldırıyı kırması ve direnişin başarılı olması Ortadoğu’da yeni bir dönem başlatacaktır. Demokratik yeni bir Suriye’nin oluşmasında Rojava devrimi etkili rol oynayacaktır. Kobanê Ortadoğu’nun ve mazlum halkların aydınlık yüzüdür. Çözüm süreci ayrı, Kobanê ayrı, Kobanê’nin Suruç ile ne ilgisi var? Diyenlere cevap: Kobanê Amed’dir… Hewler’dir… Mahabat’tır” diye konuştu.




15 Ekim’den bu yana 94 cezaevinde bulunan 4 bin PKK’li ve PAJK’li tutsağın hükümetin Kobanê politikalarını protesto etmek amacıyla 10 günlük süreli dönüşümlü açlık grevine girdiğini hatırlatan Aygün, “Tutsaklar hükümetin bu yanlış politikalarından vazgeçmemesi halinde bu grevi devam ettireceklerini beyan etmişlerdir. Biz tutsak aileleri olarak bu zindan direnişine destek amacıyla onların bu onurlu direnişlerini selamlıyoruz. Hükümet, Sayın Öcalan’ın sunduğu demokratik çözüm manifestosunu doğru okumalı ve süreci de buna göre müzakere etmelidir. Güvenlikçi anti demokratik yasalarla, bu sürecin yürütülemeyeceğini de belirtmek isteriz” şeklinde konuştu. (ANF)


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER