Van Büyükşehir Belediyesi Özgü...
MEBİT

Özgür Kadın Masası Meclisi Suruç’a Gitti

Van Büyükşehir Belediyesi Özgür Kadın Masası Meclisi IŞİD saldırıları sonucu yurtlarını terk ederek Türkiye’ye sığınan Kobanê’l yurttaşların durumuna dikkat çekmek ve onlarla dayanışmak amacıyla topladıkları yardımlarla birlikte Suruç’a gitti.

Abone Ol

2014-10-23 15:05:00 | Son Güncelleme : 2023-09-29 21:03:53

Özgür Kadın Masası Meclisi Suruç’a Gitti

Van Büyükşehir Belediyesi Özgür Kadın Masası Meclisi IŞİD çetelerinin Kobanê’ye dönük saldırıları sonucu yurtlarını terk ederek Türkiye’ye sığınan yurttaşların durumuna dikkat çekmek için Suruç’a gitti.




Van Büyükşehir Belediyesi Özgür Kadın Masası Meclisi ve belediyede çalışan kadın personeller tarafından toplanan gıda, battaniye ve yaşam malzemelerinden oluşan 1 kamyon ve 1 yarım otobüs yardım ile birlikte Suruç’a giden kadınlar Kobanê’ye dönük saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına basın açıklaması metnini okuyan Van Büyükşehir Belediyesi Özgür Kadın Masası Meclisi Sorumlusu Ayşe Harmancı, Van Büyükşehir Belediyesi kadın personelleri olarak Kobanê halkının yanında olduklarını belirterek IŞİD çetelerinin uyguladığı vahşeti lanetlediklerini söyledi.



‘Kobanê’de destansı bir direniş yaşanıyor’

 


Kobanê’ye yönelik IŞİD çetelerinin kuşatması nedeniyle yaşanan gelişmelerin vahim boyutlara ulaştığını ifade eden Harmancı, Kobanê’de ki kritik durumun halen sürdüğünü ve IŞİD’in işgalci ve sömürgeci gerçeğin en çirkin halini halen devam ettirdiğini söyledi. IŞİD çetelerinin insanlık dışı uygulamalarla vahşi katliamlar gerçekleştirdiğini dile getiren Harmancı,” Savaşların dahi kendine göre bir etiği vardır. Kendi topraklarında yaşamlarını idame eden Ezidi, Türkmen, Kürt ve diğer halkları yok  etmeye dönük geliştirilmiş olan ölüm ve vahşet makinesi IŞİD yaklaşık 38 gündür Kürtlerin önemli bir kazanımı olan ve yeni bir dünya inşa etme sisteminin önemli bir adımı olan Kobanê’ye yönelmiştir. Tüm bu vahşete karşı Kobanê halkının göstermiş olduğu tarihi destansı direniş ise tüm dünyada yankı bulmuştur” dedi.


‘Kobanê halkının yanındayız’


Van Büyükşehir Belediyesi Özgür Kadın Masası Meclisi olarak yaşanan katliama dikkat çekmek ve Kobanê halkının yanında olmak amacıyla sınıra gideceklerini söyleyen Harmancı,” Van Büyükşehir Belediyesi Özgür Kadın Masası Meclisi öncülüğünde belediye kadın personellerinin olarak bu direnişin yanında olabilmek ve Kobanê’den göç etmek zorunda kalan yurttaşlarımızla dayanışmak amacıyla bugün yola çıkıyoruz. Amacımız Kobanê halkının yanında olmak ve onlarla dayanışmaktır. Topladığımız yardımlar gıda, battaniye gibi yaşam malzemelerinden oluşan yardımlardır. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir” dedi.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER