Van Büyükşehir Belediyesi büny...
MEBİT

Van Büyükşehir Belediyesi Kobanêli Aileleri Ziyaret Etti

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Rojava ile Dayanışma Koordinasyonu Kurulu’ ile Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı çalışanları Özalp Yolu üzerinde bulunan prefabrik evlere yerleştirilen Kobanêli aileleri ziyaret etti.

Abone Ol

2014-11-24 12:30:00 | Son Güncelleme : 2023-10-30 10:29:32

Van Büyükşehir Belediyesi Kobanêli Aileleri Ziyaret Etti

Suriye’nin Kobanê kentinden yaşanan savaş sonrası yurtlarını terk ederek Suruç’a yerleşen ve yaşadıkları zor şartlar nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Suruç’tan alınarak Van’a getirilen ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait prefabrik evlere yerleştirilen Kobanêli aileler yaşadıkları travma ve acıları gün geçtikçe unutuyor. 




Van Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile prefabrik evlere yerleştirilen Kobanêli ailelerin tüm ihtiyaçları karşılandığı gibi, sağlık gibi önemli gereksinimleri de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi ortaklığı ile yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi Rojava ile Dayanışma Koordinasyon Kurulu sözcüsü Nurhayat Çelik ve Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli prefabrik evlerde kalan Kobanêli aileleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.


 

Yapılan ziyaret sonrası açıklamada bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Rojava ile Dayanışma Koordinasyon Kurulu sözcüsü Nurhayat Çelik, Suriye’de yaşanan savaş sonrası Kobanê’ye terk ederek Van’a yerleşen 32 ailenin bulunduğunu, bazı ailelerin belediyeye ait prefabriklerde, diğer ailelerin ise mahallerde bulunan evlere yerleştirildiğini söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi Rojava ile Dayanışma Koordinasyonu olarak ailelerin tüm temel ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Çelik,” Bu ailelerimizin bütün temel ve yaşamsal ihtiyaçları şuan karşılanmış durumda. Ailelerimizin sorunları ile öncelikli olarak Sosyal İşler ve Sağlık İşler Daire Başkanlığı’mız ilgilenmektedir. Bu ailelerimizin gerek sağlık gerekse de diğer tüm ihtiyaçları bu daire başkanlığımız üzerinden yapılmaktadır. Bizlerde bugün hem Kobanêli ailelerimizi ziyaret ederek sorunlarını dinledik, hem de daire başkanlıklarımızın yaptıkları çalışmaları yerinde inceledik” dedi.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER