Van Büyükşehir Belediyesi Eş B...
MEBİT

Eş Başkanlar'dan 25 Kasım Mesajı

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Abone Ol

2014-11-24 15:39:00 | Son Güncelleme : 2014-11-24 15:39:00

 Eş Başkanlar'dan 25 Kasım Mesajı
Eş Başkanlar mesajlarında kadına yönelik gerici yaklaşımların ortak mücadele ile yenileceğini, bu gericiliğe karşı yıllardır Kürt kadınların ortaya koyduğu mücadelenin Rojava'da en anlamlı noktaya çıktığına işaret etti.




Dominik Cumhuriyeti'nde, 25 Kasım 1960 yılında Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Clandestina Hareketi'nin öncülerinden olan Patria, Minerva ve Maria Mirabel kardeşlerinin sistem tarafından katledilmesinin üzerinden 21 yıl geçtikten sonra ilk önce Latin Amerika Kadın kurultayı'nda, ardından da 1985 yılında Birleşmiş Milletler (BM), tarafından 25 Kasım, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü" olarak kabul edildiğini hatırlatan Eş Başkanlar, o tarihten bugüne kadar kadınların erkek egemenlikli kapitalist sisteme karşı büyük bedeller verdiklerini hatırlattı. Bu mücadelenin 5 bin yıllık iktidar sistemine karşı bir mücadele olduğunu aktaran Eş Başkanlar, bunca mücadeleye rağmen neredeyse Dünya'nın her yerinde kadına karşı taciz, tecavüz, şiddet ve katliamların devam ettiğine işaret etti.




Eş Başkanlar mesajlarının devamında "Dünya üzerinde kadına karşı yaşatılan katliamlar Şengal ve Rojava'da bir ortaçağ karanlığı ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. DAIŞ çeteleri Rojava ve Şengal'deki saldırılarının en büyük hedefi maalesef kadınlar yönelik olmuştur. Kadınların Şengal ve Rojava'da ortaya koydukları kahramanlık destanlarına karşı geliştirilen bu barbarlık, kadınların direnişi ile tüm dünyada mahkum ettirilmiştir. Kadın pazarları kurularak kölelik sistemini geliştirmeye çalışan ve kadının değerlerine saldıran gerici DAIŞ çeteleri en çok kadının kazanımlarına karşı savaş yürütmektedir. Bu gericiliğe karşı kadınların Kobanê ve Rojava'da özgürleşerek bu kölelik sistemine en büyük cevabı vermiştir. Verilen bu mesaj dünya üzerinden mücadele eden tüm kadınların ortak mesajı olmuştur" denildi.




Eş Başkanlar açıklamanın sonunda "Kadına yönelik her türlü gerici yaklaşımlar kadınların ortak mücadelesi ile tarihe gömülecektir. Kürt kadınlarının bu gerici sisteme karşı yıllardır ortaya koyduğu mücadele Rojava'da en anlamlı noktaya yani devrimle sonuçlanmıştır. Kadın trajedilerinin devam ettiği tüm dünyada kadınların katleden zihniyete karşı isyan etme zamanı gelmiştir. Mirabel Kardeşlerden Sakinelere, Arin Mirxan'dan Kader Ortakkaya'lara kadar bu anlamlı mücadeleyi sahiplenen tüm kadınları minnet ve saygıyla anıyoruz. Yıllardır kadına yönelik her türlü şiddete karşı omuz omuza alanlarda isyan çığlıklarını yükselten kadınları kutluyor, tüm kadınların 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Gününü" kutluyoruz. Jin Jiyan Azadî...

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER