HDP Van Milletvekili Özdal Üçe...
MEBİT

Üçer, Erdoğan'ı Eleştirdi: Bu Ne Düşmanca Bir Zihniyet

HDP Van Milletvekili Özdal Üçer Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde IŞİD zulmünden kaçan Kobanêli ailelerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Abone Ol

2014-12-22 13:30:00 | Son Güncelleme : 2014-12-22 13:30:00

Üçer, Erdoğan'ı Eleştirdi: Bu Ne Düşmanca Bir Zihniyet

Güney Kürdistan Federal Bölgesi’yle dünyada en karlı ticareti yapan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Üçer, “Kürdistan federal yönetimi olmadan önce Sayın Barzani, Sayın Talabani bu ülkeye geldiğinde medyada hakaret ediliyordu.  Ama bugün Türkiye'nin en büyük ticari ilişkisi orayla. Yarın bu,  Kobanê, Cizire ve Afrin için de mümkündür” dedi.



“Kobanê’de IŞİD vahşetinden kaçmak zorunda kalan çocuklar eğer orada Nazi kamplarını aratmayacak AFAD çadırlarında ölüme terk ediliyorsa yarın onların yüzüne bakabilecek miyiz” diye soran Üçer şöyle devam etti: “Biz aynı coğrafyada birlikte yaşayacağız. Bu çocuklar perişan, sadece Kobanê çocukları değil, sadece Kürtler değil, oradan gelen halkların hepsi, 2 milyon insan mülteci ve Türkiye mültecilik yasasını bile kabul etmemiş. Sadece sizin gemilerinizde 3.600’ü aşkın insan, bu ülkeden kaçmak, Avrupa’ya mülteci olmak için giderken insan kaçakçılarının avı olmuş, denizde boğulmuştur.”



Göç idaresinin ve AFAD’ın bütçesinin yolsuzluklara havale edildiğini ileri süren Üçer, “10 bin konteyner Van’da çürütülecek ve orada Suriye’den gelen Kürt, Arap, Asuri mülteciler için çadırı bile çok görecekler. Bu mudur gelir-gider dengesi? Bir devlet, devlet olmanın gereği ne olursa olsun, kendi gücünü göstermek istiyorsa bile bunu yapmak zorundadır” dedi. Üçer, “Üç kantonu birleştirmek suretiyle burada yeni bir yapılanmanın içerisine girebilirler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bu ne öngörüsüzlüktür, bu ne düşmanca zihniyettir?” sözleriyle tepki gösterdi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER