Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), V...
MEBİT

Hüda-Par Edremit,Tuşba,İpekyolu İlçe Kongrelerini Yaptı

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Van’ın Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde 1’inci olağan kongrelerini gerçekleştirdi.

Abone Ol

2014-12-22 14:24:00 | Son Güncelleme : 2024-03-22 22:20:28

Hüda-Par Edremit,Tuşba,İpekyolu İlçe Kongrelerini Yaptı

HÜDA-PAR Van İl Başkanlığı’nca yapılan kongrelerde, 3 ilçenin yönetimleri belirlendi. Yasal prosedürlerin uygulanmasının ardından yapılan seçimleri Edremit İlçe Başkanı Fetullah Botan, Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Öztunç ve İpekyolu İlçe Başkanı Taner Takar kazandı.

 

 

 

İlçe kongreleri hakkında açıklama yapan HÜDA-PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Mehdi Oğuz; “Hür Dava Partisi sıradan bir parti değildir. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar birçok parti kurulmuştur, fakat parti programını İslami ve insani değerler üzerine bina eden tek parti Hür Dava Partisi’dir. Hür Dava Partisi, iki yıl önce daha henüz yeni kurulduğunda söylediği şeylerin bugün birebir aynı şekilde ortaya çıktığını görüyoruz” dedi.




Çözüm sürecine de değinen Oğuz, şunları söyledi: “Çözüm süreci konusunda bizim iki yıl önce söylediğimiz hususlar şu an net bir şekilde ortaya çıkıyor ve herkes dönüp bize ‘siz haklıydınız’ diyor. İslam fıtrat dinidir, dolayısıyla insanlığın iki cihan saadetinin kaynağıdır. İşte HÜDA-PAR programını bu kaynaktan alıyor. Temiz ve pak bir kaynaktan alınan temiz ve pak olur. Dolayısıyla bu program halkımızın ve tüm insanlığın kurtuluş reçetesidir. Bu nedenle parti programımıza aldığımız birçok ilkenin bizim dışımızdaki partilerin ve siyasilerin de dile getirdiklerini ve bizim söylemlerimizi örnek alındığını görüyoruz ve doğrusu bu bizi memnun ediyor. Aslında bunda şaşılacak bir durum yok. Siz ihlâsla hak yolda adım atarsanız, neticenin insanlar ve toplum üzerinde etki oluşturması kaçınılmazdır."




HÜDA-PAR’ın ortaya koyduğu çözüm önerileri ve bakış açısının Türkiye siyasetine yön verdiğini anlatan Oğuz, şöyle konuştu: "Neden, çünkü HÜDA-PAR meselelere hak ve hakikat nazarıyla bakıyor. Halkımızın menfaatini kendi parti çıkarları üzerinde görüyor. Menfaat için koltuk ve iktidar için siyaset yapmıyor. Dolayısıyla ihlâsla hadiselere yaklaşıyor, hakkı tutuyor ve hakkı söylüyor. Bunu yaparken de herhangi bir menfaat kaygısını taşımıyor. Maalesef günümüzde siyaset alanında siyasiler kendi şahsi çıkarlarını ve partilerinin siyasi çıkarlarını halkın çıkarları üstünde görüyor. Menfaat ve çıkarın olduğu yerde hakkın ortaya çıkması ve sorunların çözülmesi mümkün değildir. Menfaate dayalı siyaset canavarlıktır. Canavarca hislerin hâkim olduğu bir siyaset anlayışında hayırlı bir neticenin çıkması mümkün değildir.”





Halkın umudunun HÜDA-PAR olduğunu da dile getiren Oğuz, “Halka sahip çıkmalıyız. Çok çalışmalıyız, sahada olmalıyız. Bu dava sadece bu bölgenin değil, insanlığın geleceğidir. Bu davanın kadroları, yani sizler de insanlığın umudusunuz. Omuzumuzdaki yük ağırdır. Ancak, karşılığı Allah rızası olan bir çalışmadan asla geri durmayacağız. Aşkla şevkle çalışacağız, engelleri bir bir aşacağız inşallah” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER