Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (...
MEBİT

Rektör Prof. Dr. Battal Hedeflerini Anlattı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yeniden rektör olarak atanması nedeniyle üniversite personeliyle bir araya gelerek, Oy veren vermeyen ayrımına asla girmeyeceğimi tekrarlamak istiyorum. Üniversitemizde huzur, güven, birlik ve beraberlik daha da artacaktır dedi.

Abone Ol

2015-04-24 23:35:00 | Son Güncelleme : 2024-02-16 08:07:58

Rektör Prof. Dr. Battal Hedeflerini Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Nisan’da tekrar rektör olarak atanan Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite akademik ve idari personeli ile Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Battal, herkesi kapsayan bir konuşma yaptı. Mevlana’dan alıntılar yapan Rektör Battal, yönetirken Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyetini baz alacağını ifade edip, vasiyetten bir bölüm okudu. Kendisini destekleyen ve desteklemeyen bütün personele teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Battal, aday olan bütün akademisyenlere seviyeli bir seçim sürecinin geçmesindeki gayretleri için de teşekkür etti. Kendisine verilen desteğin bir vefa ve kadirşinaslık örneği olduğunu ifade eden Rektör Battal, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



“ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERİNİZ EL KİTAPÇIÐIM OLACAK”


Rektör yardımcısı olarak uzun süre birlikte çalıştığı ve seçimlerde aday olan Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu’na verilen oyları da yine kendi yönetimine verilmiş destek olarak gördüğünü kaydeden Rektör Battal, “Dört yıllık sürede bir ekip ruhu içerisinde yapmış olduğumuz hizmetlerin sizler tarafından takdir edilerek desteklenmiş olması, yeni dönemde de daha çok çalışmamız, huzur ve güvene dayalı yönetim anlayışımızı daha etkin bir şekilde devam ettirmemiz gerektiğini göstermiştir. Seçim sürecinde hemen hemen hepinizle görüştüm ve eleştirinizi, taleplerinizi aldım. Bunları asla unutmadım ve yazılı hale getiriyorum. Yanımda adeta el kitapçığım olacak ve her zaman o düşünceler doğrultusunda idari işlemleri sürdüreceğimi bilmenizi isterim” dedi.

“HUZUR VE GÜVEN ÖNCELİÐİMİZ”


Bu kadar yüksek teveccühün kendisini memnun etmekle birlikte büyük bir sorumluluk da yüklediğini söyleyen Rektör Battal, “Artık gecemizi gündüzümüze katarak çalışıp üniversitemizi daha iyi noktalara getireceğiz. Seçim esnasında da koymuş olduğumuz ilk 10 hedefimize ulaşmak için el ele vererek ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Bu konudaki yürüyüşümüzde size her türlü desteği vereceğimi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Önceki dönem göreve başlama konuşmamda söylediğim ve uygulamasına da sizlerin şahit olduğunuz gibi huzur ve güveni öncelediğimi bir kez de tekrarlamak istiyorum. Huzur, güven ve birlik beraberlik daha da artacaktır. Zira bugünlerde ülkemizin ve hepimizin buna çok daha fazla ihtiyacı var” diye konuştu.


Seçimin bittiğini, oy veren ya da vermeyen ayrımına asla girmeyeceğinin altını çizen Rektör Battal, Mevlana’nın ‘Yeniliğe Doğru’ şiirini okuyarak, “Evet yeni şeyler söyleyeceğiz. Düne ait yanlış olan ve birlik beraberliğimizi bozacak her türlü olayı arkada bırakacağız ve bıraktık bile” şeklinde konuştu.



“ŞEYH EDEBALİ’NİN VASİYETİNİ İLKE EDİNECEÐİZ”


Üniversiteyi yönetirken Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyetini ilke edineceğini vurgulayan Rektör Battal, vasiyetin bir kısmını okudu. Yeni dönemdeki idare tarzından da bahseden Battal, şunları söyledi:


“Allah’a şükürler olsun üniversitemiz oldukça büyük ve 800’e yakın öğretim üyemiz mevcut. Her kademede çok kabiliyetli arkadaşımız var. Bu dönemde birçok arkadaşımızın kabiliyetlerini öne çıkarmasına da imkan vereceğiz. Öncelikle rektör yardımcılıklarına da belirli süreler için atama yapacağımızı seçim esnasında da söylemiştim. ‘Atandım artık ne olursa olsun’ diye bir şey olmayacak. Elbette ki bu sözümü yerine getireceğimi bilmenizi isterim. Birden fazla görev alan arkadaşlarımızın (bölüm başkanlığı hariç) tek görevi olacak. Burada çok istisnai durumları hariç tutabiliriz. Yine aynı göreve iki dönemden fazla atama yapmayacağız. Tabii ki bu arkadaşlarımız görevde oldukları sürede çok kabiliyetli ve çok güzel hizmet ürettiler. Bu şekilde kabiliyetli ve üretken arkadaşlarımızı başka görevlerde değerlendireceğiz. Ancak aynı yerde uzun süre kalınmasının dezavantajları da olabiliyor. Şunu da öneri olarak buradan söylemek istiyorum, mümkünse bölüm başkanlığını ve anabilim dalı başkanlıklarını da eğer yeterli öğretim üyesi varsa dönüşümlü yapılması, bölüm ve anabilim dalı içinde huzur, barış ve güveni artırır.”



SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KOORDİNASYON KURULU


Üniversitedeki sorunların çözümünde daha etkin hareket edebilmek için yetkilendirilmiş bazı koordinasyon kurulları oluşturulmak suretiyle daha fazla insanı idari mekanizma içinde değerlendirmiş olacaklarını söyleyen Battal, “Bu şekilde belirli kabiliyetleri olanları da öne çıkarmış olacağız. Bu dönemde koymuş olduğumuz hedeflere ulaşmak için el ele, omuz omuza vererek çalışacağız. Ayrıca kapımız size ardına kadar açık olacak. Telefonumdan bana kolayca yine ulaşabileceksiniz. Bu dönemde sıklıkla ben size geleceğim. Sorunları yerinde görmek ve çözmek için gereken derhal yapılacaktır. İdari görevdeki bütün arkadaşlarımızdan da bu diyalogları istiyorum” diye konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER