Van Su ve Kanalizasyon İdaresi...
MEBİT

VASKİ'den Su Borcu Olanlara Müjde

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü yaptığı Genel Kurul ile yeni kararlar aldı. Alınan yeni kararlar ile halk için büyük kolaylıklar sağlanıyor.

Abone Ol

2015-05-29 11:09:00 | Son Güncelleme : 2021-12-25 14:35:44

VASKİ'den Su Borcu Olanlara Müjde

Özellikle birikmiş su borçlarını ödemekte zorluk çekenlere Genel Kuruldan taksitlendirme müjdesi geldi. Bu konuda yıllardır mağduriyet yaşayanlara büyük kolaylık getirilmiş oldu.


Buna göre aboneler VASKİ yetkili servislerine giderek, borçlarını 6 taksit halinde ödemeyi gerçekleştirebilecek. Bu uygulamanın 1 Haziran ile 31 Aralık tarihleri arasında devam etmesi de kararlaştırıldı.


Genel Kurulda ayrıca, Kentte yaşanan deprmeden sonra yıkılan ve yeniden yapılması Kentsel Dönüşüm Kapsamına alınan yapılarda İçme suyu ve atıksu bağlantılarına ilişkin "Kanal Katılım Payı" harçlarının alınmamasına karar verildi.


Su tahsilatlarının daha hızlı ve her yerde ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla başlatılan çalışmalarda banka ve PTT şubeleri ile anlaşmaya varılmıştı. Kurul ayrıca, PTT'nin fatura tahsilinde vatandaştan aldığı 1 TL tahsil ücretinin VASKİ tarafından karşılanmasını karara bağladı. Aboneler bundan sonra PTT şubelerinden fatura tutarı dışında herhangi bir ek para ödemeden su borçlarını ödeyebilecekler.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER