Van Valisi İbrahim Taşyapan, 3...
MEBİT

Vali Taşyapan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Abone Ol

2015-08-29 16:55:00 | Son Güncelleme : 2024-04-18 15:03:29

Vali Taşyapan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Vali Taşyapan yayımladığı mesajında, “Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922’de zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir.


Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan vatansever bir halkın, yokluklara, yoksunluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Zaferden kısa süre sonra kurulan Cumhuriyetimiz, küllerinden doğan bir devletin günden güne, yıldan yıla nasıl atılım gösterdiğinin, coğrafyasında nasıl önde gelen devletlerden biri olduğunun da resmini ortaya koymuştur.


Bu gelişimi engellemek arzusuyla yanıp tutuşan herkese karşı dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti, aydınlık ve güçlü yarınlara, sağlam ve kararlı adımlarla; köklerinden, tarihinden, gelenek ve göreneklerinden asla ödün vermeden ilerleyecek ve Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi “İlelebet payidar kalacaktır.” Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, 30 Ağustos’u bizler için zaferle, bağımsızlıkla özdeşleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin her bir ferdini, gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.


Büyük Zaferin 93. yılında, tüm halkımızın ve şanlı ordumuzun her mensubunun Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzurla kutlayacağımız nice 30 Ağustos’lara milletçe birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı diliyorum” ifadelerine yer verdi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER