Van Valisi İbrahim Taşyapan, 1...
MEBİT

Van'da Seçim Güvenliği Toplantısı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerin centilmenlik içerisinde geçmesini arzu ettiklerini belirterek, vatandaşların özgür iradeleriyle sandıklara giderek diledikleri partiye özgürce oylarını vermelerini istediklerini söyledi.

Abone Ol

2015-10-09 00:47:00 | Son Güncelleme : 2023-08-13 15:12:41

Van'da Seçim Güvenliği Toplantısı

Valilik Alipaşa Toplantı Salonu’nda İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Oğuz ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelen Vali İbrahim Taşyapan, 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinin bir bayram şöleni içerisinde geçmesi dileklerinde bulundu.


Partilerin propagandalarını kanunlar çerçevesinde serbestçe yapmaları için güvenlik birimleri ile irtibat halinde olduklarını ifade eden Taşyapan, “Bizim arzumuz, isteğimiz propaganda döneminin centilmenlik içerisinde geçmesidir. Vatandaşlarımızın hak ve hukuklarına saygı gösterme gibi konularda fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.



Seçimlerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Taşyapan, “Dört yılda bir ülkemizde genel seçimler yapılarak vatandaşlarımızın temsilcilerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi oluşmaktadır. Bizim görevimiz de, Türkiye’de YSK’nın kontrolünde hakimlerimizin denetimiyle yapılmış olan seçimlerin güven içinde yaptırtmak ve vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle sandıklara giderek diledikleri partiye özgürce oylarını vermeyi temin etmektir. Bunun aksine oluşabilecek davranışlara karşı gerekli tedbirleri almaktır. Bu konuda il ve ilçe seçim kurumları ve siyasi partilerimizle koordineli olarak çalışmaktayız. Seçimin ülkemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah iyi bir ortamda seçim dönemini geçiririz ve bunun neticesinde ülkemizin olgunluğunu tüm dünyaya gösteririz. Bu kapsamda davetimizi kırmayıp gelen tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

 

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER