Ak Ocaklar İpekyolu Kadın Şube...
MEBİT

Ak Ocaklar, Kur'an Kursu Öğretmenlerini Unutmadı

Ak Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kur’an kursu öğretmenleri için bir program düzenledi.

Abone Ol

2015-11-25 15:20:00 | Son Güncelleme : 2022-09-28 10:50:47

Ak Ocaklar, Kur'an Kursu Öğretmenlerini Unutmadı

Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen programda konuşan AK Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi Başkanı Hamide Donmuş, Kur’an kursları ve öğretmenlerinin geçmişten bugüne yaşadığı sıkıntılara rağmen misyonlarını kararlılıkla sürdürdüğüne dikkat çekti.


Ak Ocakları olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Donmuş, “Her yerde klasik Öğretmenler Günü kutlamaları yapılıyor. Ak Ocakları olarak bizlerde, öğretmenlik yapan ancak bugüne kadar Öğretmenler Günü’nde hatırlanmayan Kur’an kursu öğretmenlerimizle bir arada olmak istedik. Kur’an kursu öğretmeni, bir çocuğa ilk önce Allah’ı, sonra Kur’an-ı Kerim’i, Hadisi Şerif’leri, Sünneti Seniyye’yi ve temel İslami öğreten, adeta başöğretmendir” dedi.


Açıklamalarında ilk öğretmenin Allah olduğunu vurgulayan Donmuş, “Bizim kültürümüze ve inancımıza göre ilk öğretmen, yüce yaratıcımız Allah’ü tealadır. Çünkü o, bize kalem ile yazmayı ve okumayı öğretti. İkinci öğretmen Cebrail Aleyhisselam’dır. O da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) Kur’an-ı ve İslam’ı öğretti. Üçüncü öğretmen ise Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’dır. O’nun hadisi şerifinden şunu öğreniyoruz, ‘Ya öğreten, ya öğrenen ya da dinleyen olun.’ Yani, bunların dışında dinlemeyen, öğrenmeyen, öğrenme ile ilgili hiçbir ilişkisi olmayan, başıboş kişi olmamalıyız. Biz gökyüzünün öğrencileri olarak öğrenen, yeryüzünün öğretmenleri olarak şerefli bir görevin neferleriyiz. Biz Kur’an öğretmenleri de Allah tarafından verilen özel bir görevi yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Kur’an kursu öğretmenliğinin İslami eğitimin temeli ve direği olduğunu ifade eden Donmuş, “Bizim aşkımız ve şevkimiz de, Allah’ın bizlere emaneti olan öğrencilerimiz olmalı. Aleyhimizde konuşanlar, hakkımızda söz getirip götürenler, yaptığımız özel ve şerefli görevimizden bizi soğutmaya çalışanlar olacaktır. Ancak gönlümüz Rahman’dan hiçbir zaman ayrılmamalı, canımız bu tende olduğu sürece çalışmaya, yarının çiçeklerini ve efendilerini yetiştirmeye devam etmeliyiz” diye konuştu.


Türkmeneli Dağı’nda kadınların, gençlerin ve çocukların can pazarında olduğuna dikkat çeken Donmuş, “Küçücük bebekler, bombalar altında can veriyor. Suriye’de veya dünyanın her bir köşesinde Müslüman olduğu için zulme uğrayan, İslam adına dik durma mücadelesi yapan mazlum ve mağdurlar var. Zulümleri kimlerin yaptığını bir bir tespit ediyoruz. Zalimler ile meşruiyet içerisinde, Müslüman’a yakışan vakur içerisinde mücadele etme sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.


Sağlık personeline ve taşeron işçilerine kadro geldiğini, ancak fahri Kur’an kursu öğretmenlerine ise kadro verilmediğini de sözlerine ekleyen Donmuş, hak mücadelelerinde birlik ve beraberlik içerisinde, güçlü bir duruş sergilemedikleri sürece hiçbir başarıya ulaşamayacaklarını söyledi.


Konuşmaların ardından Ak Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi tarafından “Yılın Başöğretmeni” seçilen Leyla Yazçiçek’e hediye takdim edildi. Burada kısa bir teşekkür konuşması yapan Kur’an Kursu Hocası Leyla Yazçiçek, “İçinizde vaktiyle öğrencim olan Kur’an kursu öğretmenleri de var. Göreve başladığım yıllarda Van’da iki Kur’an kursu vardı. Ben ikisinde de görev yaptım. O günden bu yana bu şerefli görevi yapmayı nasip ettiği için Rabbime sonsuz şükrediyorum. Yılmadan, bıkmadan her eğitim dönemini ahenk ve heyecanla açtık ve sürdürdük. Rabbim benim yaşadığım bu güzelliklerle birlikte dine, İslam’a, ülkemize ve insanımıza hizmet edebilmeyi hepimize nasip etsin” dedi.


Program, Kur’an kursu öğretmenlerine verilen kokteyl ile sona erdi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER