Hırvatistan’da yapılan Balkan...
MEBİT

Vanlı Atletlerden Büyük Başarı

Hırvatistan’da yapılan Balkan Kros Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Vanlı atletlerden Şeref Dirli ikinci, Suat Karabulak ise üçüncü oldu.

Abone Ol

2015-11-25 16:14:00 | Son Güncelleme : 2024-03-03 21:32:49

Vanlı Atletlerden Büyük Başarı

Van’ın atletizm branşındaki başarılı sporcularından Şeref Dirli, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Hırvatistan’ın Zergep kentinde yapılan Balkan Kros Şampiyonası’nda büyük erkekler kategorisinde ikinci, Suat Karabulak ise 23 yaş altı erkekler kategorisinde üçüncü oldu.


Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen, “Ülkemiz ve ilimiz adına katıldığımız birçok yarışmalarda kazandığımız başarılara bir yenisini de Hırvatistan’ın Zergep kentinde eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Atletizm Federasyonumuz tarafından Hırvatistan’ın Zergep kentinde düzenlenen Balkan Kros Şampiyonası’na iki sporcumuz ile katıldık. Vanlı sporcularımızdan Şeref Dirli 10 kilometrede büyük erkekler kategorisinde Balkan ikincisi, diğer sporcumuz Suat Karabulak ise 8 kilometrede 23 yaş altı erkeklerde Balkan üçüncüsü oldu. İlimizin adını her yarışmada en güzel başarılarla duyuran ve aldıkları derecelerinden ötürü sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor, başta il müdürümüz Nevzat İnanç Bey ve emeği geçen tüm büyüklerimize atletizm branşına göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakalardan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “İlimiz sporcuları olan Şeref Dirli ve Suat Karabulak aldıkları Türkiye ve uluslararası dereceleri ile kendilerini bir kez daha ispatlamışlardır. Daha önce de büyük başarılara imza atarak bizleri gururlandıran sporcularımız şimdi ise Balkan Kros Şampiyonası’nda farklı kategorilerde Balkan ikincisi ve üçüncüsü olarak kariyerlerine bir başarı daha ekleyerek ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Sporcularımız gerek ahlaken gerek çalışkanlıklarıyla diğer sporcularımıza güzel bir rol model oluyorlar. Sporcularımızı yetiştiren Milli Atletizm Antrenörümüz Hüseyin Esen’i ve her zaman sporcularımızı destekleyen ailelerine de teşekkür ediyoruz” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER