Urfa'daki hastanede yaşamını y...
MEBİT

YPG'li Şehnazi'yi Van'da binler uğurladı

Urfa'daki hastanede yaşamını yitiren Doğu Kürdistanlı YPG'li Şehnazi'yi Van'da binlerce kişi uğurladı. Törendeki konuşmalarda, Şehitlere sahip çıkalım çağrısı yapıldı.

Abone Ol

2015-11-26 01:36:00 | Son Güncelleme : 2022-11-10 06:24:56

YPG'li Şehnazi'yi Van'da binler uğurladı

Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadele sırasında karaciğerlerinden rahatsızlanan ve Urfa'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren YPG'li Ferşat Şehnazi'nin (Hamza Çiya) cenazesi, İran devletinin izin vermemesi üzerine defnedilmek üzere Van'a getirildi. Babası 4 yıl önce İran devleti tarafından katledilen, annesi ise hastalığından kaynaklı gelemeyen Şehnazi'nin cenazesi,sabah saatlerinde Gevaş ilçesi girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılandı.

 

HALK SOKAKLARDA KONVOYU SELAMLADI

Cenaze, Merkez İpekyolu ilçesi Yenimahalle Şehitliği'ne doğru yola çıkarılırken, mahallelerde de halk, "Şehîd namirin" sloganlarıyla konvoyu selamladı. Cenaze, Yenimahalle Özgür Halk Derneği'nin önünde bekleyen halkın alkış ve zılgıtları eşliğinde karşılandı. Burada omuzlara alınan cenaze, Yenimahalle Şehitliği'ne getirildi. 


Binlerce kişi, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve YPG'li Şehnazi'nin posterlerini taşırken, "Bijî serok Apo", "Ey şehîd xwina te li erdê namîne" sloganları eşliğinde mezarlığa geldi. Cenaze dualar eşliğinde defnedildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Amca Muzaffer Bilen, "Şehit Kürdistan'ın şehididir. Şehitlere sahip çıkılmalı" dedi. Törende açıklama yapan MEYADER Van Şube Yöneticisi Fikri Sayar ise Şehnazî'nin Kürdistan için savaştığına dikkat çekerek, "şehitlerin onurlu mücadelesine saygı duyduklarını" söyledi.

 

DBP Van İl Eşbaşkanı Münir Aras da, "Kan emicilere karşı savaşan şehitlere cevap olunması lazım" diye kaydetti.

 

KAYNAK: ANF


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER