Van İl Müftüsü Nimetullah Arva...
MEBİT

İl Müftüsü Arvas Kutlu Doğum Programını Basınla Paylaştı

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, bu yıl yapılacak olan kutlu doğum programları hakkında bilgi verdi.

Abone Ol

2014-04-11 13:17:00 | Son Güncelleme : 2024-08-28 21:39:10

İl Müftüsü Arvas Kutlu Doğum Programını Basınla Paylaştı

Van İl Müftülük toplantı salonunda basın mensuplarına bilgi veren Arvas, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılan kutlu doğum programı çerçevesinde, bu yıl toplam 7 bin 398 program gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.



Arvas, kutlu doğum programlarını kısaca değinerek, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası’nda her yıl farklı bir tema işlediğini ve bu yılın ana temasının “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konusu seçildiğini ifade etti. Arvas, “Hepinizin bildiği gibi 1989 yılından itibaren Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın o dönem idarecileri, yöneticileri, hocalarımız, akademisyenlerin, milletimizin Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) duymuş oldukları derin sevgi ve muhabbetten naşi, daha önce camilerde okunan Mevlidi-i Şerif’in yanı sıra geniş halk kitlelerine duyurmak, peygamber ahlakını insanlara tanıtmak, bir model şahsiyet olan Efendimiz’in ona inananlar tarafından tanınmasını amaç edinmek suretiyle böyle bir hafta tertip edilmiştir. Tabi her sene Kutlu Doğum Haftasında bir tema işleniyor bir konu işleniyor. Bu yıl ki bizim başkanlığımızın seçmiş tema; kaynağını Kur’an-ı Kerim’den ve Hadis-i Şerif’lerden alan ve birçok hususla iç içe olan kapsamlı bir konuyu seçmiştir. Konu: “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet”. Bu bir hadisi şeriften alınan bir konudur“ dedi.





Yapılacak programlara da değinen Arvas, “Van il genelinde bin 974 program yapacağız. Bütün kuran kurs hocalarımız, imam hatip görevli arkadaşlarımız, müezzin kayım arkadaşlarımız bunlar kendi çapında her birisi 5-6 veya 10 program yapacak. Bu programlar arasında konferanslar, düzenleyebiliyorsa yardım dağıtacak. Kim ne yapabiliyorsa onu yapacak. Hasta ziyareti, cezaevi ziyareti, kan bağışı, tarihi ve dini yerlere gezi düzenlenecek. Bunların yanı sıra kitap ve gül dağıtımı gibi faaliyetlerle toplam il genelinde 7 bin 398 program icra edilecektir” şeklinde konuştu.



Arvas daha sonra basın mensuplarına birer hadislerin dini bilgilerin yer aldığı kartelâ takdim etti.

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER