MEBİT

Sandık Motor Fiyatları

Abone Ol

2020-10-07 10:28:00 | Son Güncelleme : 2024-04-20 12:13:25

Sandık Motor Fiyatları

Araçlarda sandık motor, fabrika üretimi gerçekleştirildikten sonra takılan motorları ifade etmede kullanılır. Sandık motorlar yeni olarak tabir edilen motorlara denmektedir. Araçlarda meydana gelen arızalar çeşitli sebeplerden oluşabilmektedir. Bazen aracın herhangi bir bölümünde meydana gelen arızalar için parça değişimi yoluyla tamir yapılırken bazen de araç sahipleri motorda oluşan arızalarda sandık motor almayı uygun görürler. Motor arızalarında tamir yoluna gitmek istemeyen araç sürücüleri biraz daha maliyetli olmasına rağmen sandık motor alarak aracı yenileme yolunu seçerler.

 

Bu durum araç sahibinin bazen zamandan kazanmak istemesinden bazen de motoru yenileme ihtiyacından kaynaklanır. Tamamen kişisel tercihlere göre şekillenen bir durumdur. Bazı durumlarda da motorda oluşan arıza çok büyük boyutlarda olursa bu yolu tercih etmek daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Sandık Motor Fiyatları da aracın modeli ya da markasına bağlı olarak değişmektedir. Fiyat aralığı 5 bin TL ile 50 bin TL gibi rakamlar arasında değişiklik gösterebilmektedir. Sandık Motor almak isteyen kullanıcılar yedek parça satan mağazaları ziyaret ettiklerinde ihtiyaçlarına uygun bir motor bulabilirler. Bazı durumlarda çıkma sandık motor da bulabilmek mümkündür. Böyle bir durumda fiyat olarak biraz daha ucuz sandık motor bulmak mümkün olabilecektir.

 

Bu durumda da çıkma parça satan ikinci el mağazaları ya da sanayi sitelerinden alışveriş yapabilirler. Sandık motor almayı tercih eden araç sahipleri motorun parça yönünden eksik olmamasına dikkat etmelidirler. Aksi durumda motor sıkıntı çıkaracaktır. Motor arızası geçirmiş araçlar sandık motor takılarak çalışır hale getirilebilmekte ve kullanıcılar açısından daha uygun fiyatla satılan araçlara dönüştürülebilmektedir. Bu durum kullanıcının tercihleri ve bütçesi ile ilgili olarak belirlenen bir durumdur. Motor arızalarında aşınan bir motorun parçaları da değiştirilebilmektedir. Bu duruma da motor rektifiye adı verilir. Aşınan parçalar tespit edildikten sonra değiştirilir ve motor çalışır hale getirilir. Motor Rektifiye Fiyatları 2021 ise değişen parçalara göre farklılık gösterecektir.

 

Araç motorları belli bir süre kullanıldıktan sonra aşınmalar sebebiyle parça yenilenmesine ihtiyaç duyabilir. Motorlarda rektifiye yapılması gerekli olduğunda fiyatlarda değişkenlik söz konusu olabilir. Fiyat değişkenlerini belirleyen bazı şartlar vardır. Aracınızın modeli, sahip olduğunuz motorda meydana gelen hasarın oranı gibi etkenler bu koşulları belirler. Her şehirde rektifiye fiyatlarında farklılık oluşması da olağan bir durumdur. Bir motorda rektifiye yapılacaksa ortalama fiyat aralığı 4-5 binTL aralığında seyredebilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşan sürücülerin fiyat araştırması yaparak hareket etmesi daha sağlıklı sonuçlar elde etmesine imkân tanır.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER