Hafızayı konu edinen sergi iki...
MEBİT

Ahmet Güneştekin'in ‘Hafıza Odası’ sergisi açıldı

Hafızayı konu edinen sergi iki ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Abone Ol

2021-10-17 17:41:45 | Son Güncelleme : 2024-04-05 22:13:44

Ahmet Güneştekin'in ‘Hafıza Odası’ sergisi açıldı

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliğinde tarihi Keçi Burcu’nda açıldı.

Açılışa HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP eski Milletvekili Sırrı Sakık, AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda yazar ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Açılış öncesi Güneştekin, sergisini kentte bulunan gazetecilere tanıttı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Güneştekin daha sonra ziyaretçilere sergisini gezdirdi. Davetliler daha sonra bir otelde serginin gala gecesi için bir araya geldi.

Sancar: Yüşleşmek için hatırlamak gerekiyor
Mücadele gazetesinde yer alan habere göre; serginin gala yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Geçmiş acılarla yüzleşmek için hatırlamak gerekiyor. Hafıza Odası, bu amaca hizmet ediyor. Güneştekin acıya seslerle renk vermiş. Dünyaca önemli, biricik bir çalışma. İnsanın zulme, zorbalığa karşı mücadelesi, hafızanın unutmaya karşı mücadelesidir. Geçmişin de adalete ihtiyacı var. MKM'nin 30 yıl kutlamaları etkinliği yasaklandı. Bunlara karşı hep birlikte mücadele etme anlayışını inşa etmeliyiz” dedi.

İmamoğlu: Barışı birlikte inşa edeceğiz
“Diyarbakır'ı İstanbul'da daha güçlü anlatacağız” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, şunları söyledi:  “Güçlü bir kültür köprüsü kuracağız. Huzuru, barışı, aynı olmayı ve barışı birlikte inşa edeceğiz. Bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Türkiye hepimizin güvenli evidir. Türkü, Kürdü, Ermenisi, hepsi birdir. Kimse diğerine göre üstün değildir.” 

Sergi iki ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. (BİANET)

  • Etiketler : AHMET GÜNEŞTEKİN HAFIZA ODASI SERGİ RESSAM DİYARBAKIR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER