Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ab...
MEBİT

Bakan duyurdu! Erzurum'a hızlı tren geliyor Van'a normal tren bile gelemiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Erzurum için hızlı tren çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Abone Ol

2024-07-14 00:38:15 | Son Güncelleme : 2024-10-17 20:10:20

Bakan duyurdu! Erzurum'a hızlı tren geliyor Van'a normal tren bile gelemiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk etapta Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattını rehabilite ettiklerini ve Erzurum için hızlı tren çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Erzurum'daki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

"Erzurum'da sizin yakından takip ettiğiniz Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğünün kuruluşunu resmi olarak kurduk, fiili olarak da bütün üniteleriyle inşallah kısa zamanda hayata geçireceğiz. İlk etapta biz Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattımızı rehabilite ediyoruz ve buradaki kapasiteyi arttırıyoruz ama ben biliyorum ki siz hızlı treni bekliyorsunuz. Onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Onu da inşallah çok uzatmadan yapım çalışmalarını, ihalesini yapıp başlayacağız. Onun da yine üzerindeyiz. Burada ulaşımla ilgili bazı tünel projelerimiz var. Standartların yükseltilmesi projelerimiz var. Birçoğunun projesini yaptık. Onları da takip ediyoruz hep beraber inşallah onları da hayata geçireceğiz."

VANGÖLÜ EKSPRESİ BU YIL DA VAN’A GELMEDİ…

Ülkede tren seferleri için büyük aşamalar kat edilirken Van yıllardır Kuzey Demiryolu Hattı’nın müjdesini bekliyor. Son yıllarda yoğun ilgi gören Van Gölü Ekspresi bu yıl da Van’a gelmedi. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş güzergahlarından geçip Bitlis’in Tatvan ilçesinde son bulan Van Gölü Ekspresi’nin Van’a gelmesi için çağrılar sürüyor. Ama bu çağrılara yetkili ağızlardan verilmiş hala olumlu bir cevap yok.

VAN'IN İSMİ TELAFFUZ EDİLMEDİ

Öte yandan son olarak Ankara-Sivas arasındaki hattın tamamlanmasının ardından Sivas-Kars hattı tamamlanacak. Yapılacak olan hızlı tren hattı ile Kars Ankara arası 5 saate kadar düşecek. Bu hat ile ulaşım ağlarının oldukça rahatlaması sağlanmış olacak. Öte yandan hat Kars'ın ötesine geçmeyecek. Hattın Van'a uzanması halinde Van-Ankara arasında da önemli bir rota oluşmuş olacaktı fakat şu ana kadarki hiç bir projede Van'ın ismi telaffuz edilmedi.

  • Etiketler : HIZLI TREN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER