Birleşmiş Milletler (BM) Güven...
MEBİT

BM'den Taliban'a çağrı: 'İnsan hakları ihlallerine son ver'

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında, üye ülkelerin temsilcileri Taliban'ın Afganistan'daki insan hakları ihlallerine son vermesi için çağrıda bulundu.

Abone Ol

2021-08-16 23:37:51 | Son Güncelleme : 2024-01-27 16:04:43

BM'den Taliban'a çağrı: 'İnsan hakları ihlallerine son ver'

Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişi sonrası BM Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı. Afganistan'daki saldırılar ve insan haklarına yönelik gerçekleştirilen toplantıda üye ülkelerin büyükelçileri ve temsilcileri Taliban'a saldırıları durdurması için uluslararası çağrıda bulundu. Temsilciler, özellikle Taliban'ın kadınlar üzerindeki kısıtlamaları nedeniyle endişe duyduklarını belirterek, şiddet ile kazanılmış bir rejimi tanımayacaklarının altını çizdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres toplantıda yaptığı konuşmada, “Dünya, Afganistan'daki olayları büyük bir kalp kırıklığı ve ileride ne olacağı konusunda derin bir endişeyle takip ediyor. Görüntüleri gerçek zamanlı olarak hepimiz görmüşüzdür. Kaos. Huzursuzluk. Belirsizlik. Ve korku” dedi.

Tüm taraflara itidal çağrısı yapan Guterres, “Başta Taliban olmak üzere tüm tarafları, hayatları korumak ve insani ihtiyaçların karşılanabilmesini sağlamak için azami itidal kullanmaya çağırıyorum” dedi.

Tüm taraflara sivilleri koruma yükümlülükleri olduğunu hatırlatan Gutteres, “Tüm tarafları, insani yardım görevlilerine engelsiz erişim sağlamaya çağırıyorum. Ayrıca tüm ülkeleri Afgan mültecileri kabul etmeye ve sınır dışı etmekten kaçınmaya davet ediyorum” dedi.

  • Etiketler : BM AFGANİSTAN TALİBAN BASIN AÇIKLAMASI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER