Van’da yaşayan Muzaffer Kanat,...
MEBİT

Her engeli aşan Vanlı gence, evlerinin önündeki yol engel oldu!

Van’da yaşayan Muzaffer Kanat, evlerinin önündeki bozuk yolun yapılmasını istedi.

Abone Ol

2021-11-22 11:59:07 | Son Güncelleme : 2024-03-23 17:42:23

Her engeli aşan Vanlı gence, evlerinin önündeki yol engel oldu!

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de yaşayan Muzaffer Kanat, 4 buçuk yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu, akülü arabaya mahkûm oldu. 26 yaşındaki Kanat, kendi imkanlarıyla 3 yıl önce akülü araba sahibi oldu. Tüm engellerin üstesinden gelen Kanat, evlerinin önündeki çakıllı yoldan dolayı akülü arabasını kullanmakta zorluk çekiyor. Evlerinin önündeki yolda defalarca kez kaza geçirdiğini ve akülü arabasının çakıllı yoldan dolayı sürekli bozulduğunu dile getiren Kanat, yetkililerden yardım bekliyor. 

‘Tıkanıp kalıyor’ 

Kendi imkanlarıyla aldığı akülü arabayla çakıllı yoldan çıkamadığını belirten Kanat, “Evimin önündeki yol çok sıkıntılı. Yolun tamamı çakıl taşı ve ben bir türlü akülü arabamla o yoldan çıkamıyorum. Tıkanıp kalıyor arabam ve bu yüzden sürekli bozuluyor” dedi. 

‘Yardım eden olmadı’ 

Kanat, daha önce yetkililerden yardım talebinde bulunduğunu ifade ederek, “Muhtara gittiğimde evinin önü parke taşlarıyla döşenmişti. Ona benim evimin önünün asfaltlanmasını rica ettim. Yardımcı olacaklarını dediler ama hâlâ yardım eden olmadı. Belediyeye birkaç defa müracaat etmeme rağmen bir çözüm bulunmadı” diye konuştu. 

‘Arabalar park ediliyor’ 

Kaldırımlarda yaşadıkları sorunlara da değinen Kanat, “Kaldırımların önüne arabalar park ediliyor. Yine kaldırımlardaki rampalar çok yüksek olduğu için iniş yapamıyoruz” dedi. 

‘Rencide ediyorlar’  

Kanat, minibüslerde yaşadıkları sorunları da anlatarak sözlerini şöyle tamamladı:  

“Araçlarda çok sıkıntı yaşıyoruz. Ya almıyorlar ya da alınca engelli refakatçisi soruyorlar. Benim refakatçim annem ve yaşlı, her an benimle gezemez. Kardeşlerim de öğrenci. Aldıklarında ben mecbur değilim deyip bizi rencide ediyorlar.”

Fatma Polatcan / WanHaber.com
 

  • Etiketler : VAN Van Haber ENGELLİ SADIK YALSIZUÇANLAR GÜNCEL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER