Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (...
MEBİT

Şekere dev zam!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TÜRKŞEKER), kristal şekerin kilogram satış fiyatının KDV dahil 5.30 lira olduğunu duyurdu.

Abone Ol

2021-11-15 23:36:51 | Son Güncelleme : 2024-04-16 23:53:13

Şekere dev zam!

TÜRKŞEKER'in internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 50 kilogramlık polipropilen torbadaki kristal şekerin kilogram fiyatı 5.30 TL olarak belirlendi.

TÜRKŞEKER’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 3.93 TL'den satılan kristal şeker fiyatı 4.91 oldu. Kristal şekerin KDV dahil fiyatı ise 5.30'a çıktı.

ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

Artan maliyetlere karşın zam yapılmadığı için zararına şeker satan, talepleri sınırlı oranda karşılayan TÜRKŞEKER, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “ilgili kuruluşu” olmuştu. Tarım Bakanlığı bundan böyle Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketin faaliyet ve işlemlerini denetleyebilecekti. 

Ayrıca, 2018 yılında yapılan özelleştirme ihaleleri ile TÜRKŞEKER'in bünyesindeki 10 şeker fabrikası özelleştirilirken, geriye kalan 15 şeker fabrikası ile makine fabrikaları ise özelleştirme kapsamından çıkarılarak, Varlık Fonuna devredilmişti.

Varlık Fonu'na devredilen TÜRKŞEKER'in hangi bakanlığa bağlanacağı belli olmadığı için Yönetim Kurulu oluşturulamamıştı. Yönetim Kurulu oluşturulamadığı için de şeker fiyatlarına zam yapılamıyordu.

Şekere zam yapılmadığı için de artan maliyetlerden dolayı fabrikalar şeker satışlarını durdurma noktasına getirmişti. TÜRKŞEKER'in geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlanmasıyla birlikte şirket Yönetim Kurulu oluşturularak, şeker fiyatları da yeniden belirlendi.

KAYNAK: CUMHURİYET

  • Etiketler : ŞEKER ZAM EKONOMİ Van Haber VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER