Gevaş Belediye Başkanı Murat S...
MEBİT

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer: Saat 300 Bin TL değil 500 liraydı!

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Abone Ol

2021-04-11 23:21:29 | Son Güncelleme : 2024-04-18 00:51:19

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer: Saat 300 Bin TL değil 500 liraydı!

İlçede bulunan Türk Kızılay'ın kampında basınla bir araya gelen Başkan Sezer, 2 yıllık çalışmaların yanı sıra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sezer'in açıklamasındaki en önemli detay ise daha önce büyük borcu olan belediyenin şu an ki durumu oldu. Başkan Sezer, "Biz göreve geleli yaklaşık 2 yıl oldu. Geldiğpimiz görevinden üstesinden gelebilmek için çaba sarf ettik. Bu çabalarımızda meyvelerini verdi. Ancak göreve geldiğimiz ilk gün Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en borçlu belediyesiydik. Şükürler olsun ki o borcumuzu erittik ve ilçemizde çok sayıda çalışma hayata geçirdik." Dedi.

Başkan Sezer “300 bin liralık saat” iddiasıyla ilgili ise şunları söyledi: “Hiç kimsenin yolsuzluklarını örtbas etmedik, yolsuzluk yapmadık. Hakkımızda bu tür iddialar varsa hukuk yolu açıktır. Bizim Allah'a şükür veremeyeceğimiz hiç bir hesap yoktur. Almış olduğum saatte 300 bin lira değil 500 liradır. Saatte imitasyondu."

BAŞKAN SEZER: EN BORÇU BELEDİYEYDİK
Gevaş’ın çok güzel yerlerinin olduğunu ifade eden Başkan Sezer, en büyük güzelliklerinin insanının olduğunu belirtti. Başkan Sezer, “Geldiğimiz günden şimdiye kadar kıt imkanlar çerçevesinde önemli işler yaptık. Geldiğimiz gün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en borçlu belediyesi olmamıza rağmen, personel gideri en fazla olan belediye olmamıza rağmen, sadece SGK ve maliyeye 23 milyon borcu olan bir belediye olmamıza rağmen önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları gerek halkımıza gerekse de sizlerin beğenisine sunuyoruz. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Bu mukaddes görev herkese de nasip olmaz. 2 yıl boyunca en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık, bundan da sonra da aynı çizgide yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.

“BELEDİYENİN İTİBARI KALMAMIŞTI”
Sezer konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini almaya başladık. Belediye görevini devir aldığımız gün, kasamızda 250 liralık bir para vardı. Bunun dışında piyasaya çok sayıda borcumuz vardı. Şükürler olsun ki bu borçların tamamını bitirdik. Şu noktaya da değinmeden geçmek istemiyorum. Piyasaya olan borçlardan dolayı, belediyenin hiçbir itibarı yoktu. Belediye araçları için yakıt ihtiyacımız olduğunda esnafımız bize yakıt dahi vermiyordu. Çünkü bu denli kötü bir intiba vardı. Ancak bugün bu intibayı ortadan kaldık. Şu anda insanlar dükkan sizindir diyor bize. Bu çok güzel bir şeydir.”

SEZER: GEVAŞ BİR TOSKANA’DIR
Gevaş’ın güzelliklerinden bahseden Başkan Sezer, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Paris’in nasıl Van ise bölgenin incisi de Gevaş’tır. Gevaş bir Toskana’dır. Gevaş’ın o tabiatı, yeşili, kahverengi ve mavi tonları çok farklıdır. Gevaş cennetten bir köşedir ve herkesin görmesi gerekmektedir. Bu nedenle Gevaş’ın her güzelliğini tanıtmak konusunda hepimize büyük görevler düşmektedir. Gevaş’ımızın var olan güzelliklerinin yanı sıra bilinmeyen tüm güzelliklerini de hep birlikte anlatmamız gerekiyor. Bu güzelliği sadece ülkemize değil, tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

ÇÖP SORUNU BİTTİ, KÜTÜPHANE YAPILDI
Göreve geldikten sonra yaptıkları ilk çalışmanın var olan çöp sorununu çözmek olduğunu dile getiren Sezer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çöp sorunu herkesin dile getirdiği, konuştuğu ancak çözüm bulamadığı bir sorundu. Biz göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi 2 kez randevu aldık ancak üçüncü kez görüşebildik. Bize vermiş oldukları bir iş makine ve bizim kendi araçlarımız ile 20 günlük süreçte o çöplüğü ortadan kaldırdık. Gevaş’ımıza yakışan bir görüntüye sahip olmasına olanak sağladık. Bunun yanı sıra ilçemizin Vizontele Filminde de söylendiği gibi bir kütüphanemiz yok. Bunun için de çalıştık ve çok güzel bir kütüphaneyi hayata geçiriyoruz. Açılışını yapacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız. Önemli bir sorun olan makinelerimizin onarımı için kullanılacak bir atölye yoktu. 1923’ten bu yana olmayan atölye için devasa bir araç onarım atölyesi hayata geçirdik.”

SEZER: SAAT 300 BİN TL DEĞİL 500 LİRAYDI!
300 bin liralık saat iddiası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sezer, "300 bin liralık saat takıyor, makam odasını 550 bin liraya yapmış, kayyumun yolsuzluklarını göz ardı etmiş ve gelir uzmanıymış gibi söylemler ve paylaşımlar yapıldı. Bu beni çok üzdü. Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki Hiç kimsenin yolsuzluklarını örtbas etmedik, yolsuzluk yapmadık. Böyle bir iddia varsa hakkımızda hukuki yol açtık. Gerek başvuruları yapabilirler. Biz ne yazık ki bu dönemde ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamadık. Allah'a şükür veremeyeceğimiz hiç bir hesap yoktur. Ayrıca son olarak şunu da belirtmek isterim; Saat 7 yıl önce kardeşim tarafından bana hediye edilmişti. O saatte 300 bin lira değil 500 liraydı. Yani saat imitasyondu." diye belirtti.

KAYNAK: guncelvan.com

  • Etiketler : GEVAŞ MURAT SEZER GEVAŞ BELEDİYESİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER