Van’ın Gevaş İlçesi Yanıkçay M...
MEBİT

Van'da o bölge şehitlik yapıldı

Van’ın Gevaş İlçesi Yanıkçay Mahallesi’nde 1915 yılında Ermeniler tarafından şehit edilen köylülerin toplu olarak gömüldükleri  bölge şehitlik yapıldı.

Abone Ol

2021-05-22 00:46:33 | Son Güncelleme : 2024-03-26 01:57:49

Van'da o bölge şehitlik yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehitliği Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Gevaş Kaymakamı Hamit Genç, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Gevaş eski Belediye Başkanı Sinan Hakan ile birlikte ziyaret etti. 

Yanıkçay Mahallesinde 21 Mayıs 1915 tarihinde 150 köylü Ermeni çeteleri tarafından şehit edilerek köyün ortasında bulunan bir bölgede kuyulara atıldı.  Mahalle sakinlerinin talebi üzerine o bölge şehitlik olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edildi. Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki protokol üyeleri şehitliğe yaptıkları ziyarette mahallelilerden yaşanan olaylarla ilgili bilgi alıp dua okudular. Vali Bilmez ve beraberindekiler daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına geçti.

Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki heyet, İlçe Jandarma komutanlığının hemen yanında bulunan, 31 Mart 1918 yılında Gevaş İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşu sırasında şehit edilen Ahlatlı Osman Çavuş’un Baklakar Tepesinde kabrinin bulunduğu şehitliği ziyaret etti.

  • Etiketler : VAN VAN HABER GEVAŞ YANIKÇAY MAHALLESİ ERMENİ SOYKIRIMI SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI ZEVE ŞEHİTLİĞİ ŞEHİTLİK VAN VALİLİĞİ MEHMET EMİN BİLMEZ VALİ BİLMEZ VAN BÜYÜKŞEHİR VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNAN HAKAN ATANUR AYDIN
  • Bu Haberle İlişkili Foto Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER