Van Gölü kıyısında açılan taş...
MEBİT

Van Gölü kıyısındaki taş ocağına tepki!

Van Gölü kıyısında açılan taş ocağına yurttaşlardan tepki geldi. Van Gölü'nde suya girilebilecek yerlerden olan alana taş ocağı açılmasına tepki gösteren yurttaşlar, "Taş ocağı, Gevaş'ın doğasına, insanına yapılmış bir haksızlıktır" dedi.

Abone Ol

2021-05-23 00:54:50 | Son Güncelleme : 2024-03-27 08:31:17

Van Gölü kıyısındaki taş ocağına tepki!

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı alanda yapılan taş ocağının, suya girilebilecek alanı da yok edeceğini belirten yurttaşlar, çevredeki su kaynaklarının da kurumasına neden olacağını ifade etti. Göle yaklaşık 300 metre yakın kurulan taş ocağına ruhsat verildi.

Cumhuriyet.com.tr'nin haberine göre: Taş ocağı kararına tepki gösteren bölgedeki yurttaşlar, change.org'ta imza kampanyası başlatarak destek istedi. change.org'ta yapılan açıklamda, "Dünyada belkide eşine az rastlanır bir şekilde sahilde insanların suya girdiği bir alanın hemen üstünde bir taş ocağı açmak görülmüş şey değil. Ayrıca bu bölge belki de doğunun en çok turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahipken yapılan taş ocağının görüntüsü ile ilçeye çok çirkin bir görüntü kazandırılmış oldu. Bölgede sahile uzak birçok taş ocağı yapılabilecek yerler varken buraya yapılması Gevaş'ın doğasına, insanına yapılmış bir haksızlıktır.  Bu taş ocağına verilen ruhsatın ve ÇED raporunun iptal edilmesini ve taş ocağının kapatılmasını istiyoruz" dedi.

  • Etiketler : GEVAŞ TAŞ OCAĞI TEPKİ VAN VAN HABER VAN HABERLERİ RUHSAT ÇED RAPORU
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER