İşçi ile işveren arasındaki iş...
MEBİT

Ankara İş Avukatı Cihan Orhan

İşçi ile işveren arasındaki iş sözleşmelerine bağlı olarak ortaya çıkan anlaşmazlıkların çözülmesi için iş davası açılır. İş davası açmak için avukat tutmak zorunlu değildir.

Abone Ol

2021-04-12 10:52:46 | Son Güncelleme : 2024-04-10 23:42:06

Ankara İş Avukatı Cihan Orhan

advertorial reklam

 

Ankara İş Avukatı Cihan Orhan

İşçi ile işveren arasındaki iş sözleşmelerine bağlı olarak ortaya çıkan anlaşmazlıkların çözülmesi için iş davası açılır. İş davası açmak için avukat tutmak zorunlu değildir. Ancak, dava takibinin yapılması noktasında hukuki destek almak adına avukata ihtiyaç duyulur. Hukuk dünyasında iş avukatı adı altında yasal bir kategori olmasa da kendisini iş hukuku alanında geliştiren avukatlar için iş avukatı tabiri kullanılabilir.

Ankara iş avukatı; işçinin işten ayrılma sürecine dair her konuda hukuksal destek verir. İş davası açılması başta olmak üzere kıdem ve ihbar tazminatı, fazla mesai alacakları, işveren tarafından işçiye uygulanan mobbing yüzünden ortaya çıkan tazminat, asgari geçim indirimi alacağı gibi işçi tazminat alacaklarının tahsil edilmesinde Ankara iş avukatı önemli bir sorumluluğa sahiptir.

Ankara İş Avukatı Nereden Bulunur?

İş dünyasındaki sorunların sayısı her geçen gün artmaktadır. Yapılan yasal olmayan eylemlerden dolayı çok sayıda işçi ve işveren zarar görmektedir. İş hukuku ile ilgili suçların meşrulaşması önemli bir sorun olarak dikkat çeker. İşçinin işveren tarafından haftada 45 saatten fazla çalıştırılmasının yanı sıra işçiye kötü muamele yapılması; iş dünyasının en önemli sorunları arasında yer alır. Buna ek olarak, iş dünyasında her geçen gün daha çok mobbing vakasına rastlanır. Çalışanların maddi ve manevi olarak mağdur olduğu ve haklarını alamadığı bir ortamda hukuki sürece girilmesi kaçınılmaz olur. Bu noktada, iş davası açılması gerekir. Mağdur olan kişilerin hukuki destek almak adına bir avukat ile çalışması; zorunluluk olmasa da önemli bir gerekliliktir.

Ankara iş avukatı; dava süreci boyunca müvekkilinin arkasında duracaktır. Ona her türlü hukuki desteği verecektir. Bunun yanı sıra, dava sürecinin nasıl ilerlediği hakkında müvekkiline bilgi verecektir. Tüm prosedürleri yakından takip eden Ankara iş avukatı ile iş davalarının olumlu şekilde sonuçlandırılması mümkün olacaktır.

Ankara iş avukatı seçiminde etkili olan birtakım kriterler bulunur. Avukatın kendisini iş hukuku alanında geliştirmesi, geçmişte iş hukukunu ilgilendiren davalara bakmış olması, müvekkili ile doğru iletişim kurması, hukuki danışmanlık hizmeti vermesi, iş davalarından başarıyla ayrılmış olması; onu değerli kılan etmenler arasında yer alır.

Ankara iş avukatı; iş akdinin haksız bir şekilde feshedilmesi halinde işçiye yardımcı olur. Bir başka deyişle, işçinin kıdem tazminatını almasını sağlar. Buna ek olarak, ihbar tazminatı alacağı, fazla çalışma alacağı, mobbing durumunda işçi alacakları gibi hususlarda da işçiye hukuki destek verir.

  • Etiketler : VAN HABER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER