Kanser tedavisi gören ünlü hal...
MEBİT

Van YYÜ'de de ders veren Prof. Dr. İlhan Başgöz vefat etti

Kanser tedavisi gören ünlü halk bilim uzmanı Prof. Dr. İlhan Başgöz vefat etti.

Abone Ol

2021-04-14 00:27:01 | Son Güncelleme : 2024-04-01 06:31:42

Van YYÜ'de de ders veren Prof. Dr. İlhan Başgöz vefat etti

Dünya çapında tanınan halk bilimi araştırmacısı Prof. Dr. İlhan Başgöz vefat etti. ABD'de yaşayan ve kanserle mücadele eden Başgöz, tedavisinin Türkiye'de devam etmesini istemişti.

5 Ocak'ta Türkiye'de getirilen Başgöz, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
Twitter hesabından açıklama yapan Prof.Dr. Necdet Ünüvar, Başgöz'ün vefat ettiğini duyurdu. Ünüvar, “İlhan Başgöz Hocamızı kaybettik. Hocamıza Allah'tan rahmet; yakınları, sevenleri ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum” dedi.

PROF. BAŞGÖZ, ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU
Prof. Başgöz Sivas'ta 1921'de dünyaya geldi. Başgöz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun olmuştu.

1960'ta gittiği ABD'de önce California Üniversitesi, ardından Bloomington'daki Indiana Üniversitesinde dersler veren Başgöz, Indiana-Bloomington Üniversitesinde Ural Altay Dilleri Bölümü Türk Araştırmaları Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Emekli olduktan sonra Türkiye'de Van Yüzüncü Yıl, Bilkent ve ODTÜ'de de dersler veren Başgöz, Türk halk kültürü üzerine yaptığı araştırmaları ve yazdığı kitapları ile bu alanda en önemli Türk halk bilimci olarak tanınıyordu.

  • Etiketler : Prof. Dr. İlhan Başgöz VAN HABER YYÜ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.