Diyarbakır Bağlar'da kaybolduk...
MEBİT

Narin Güran cinayetinde tutuklu amcanın ses kaydı dosyada

Diyarbakır Bağlar'da kaybolduktan 19 gün sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada düğümü çözecek ses kaydı ortaya çıktı.

Abone Ol

2024-09-13 01:44:30 | Son Güncelleme : 2024-09-18 16:41:15

Narin Güran cinayetinde tutuklu amcanın ses kaydı dosyada

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, tutuklu bulunan 1 numaralı zanlı amca Salim Güran'ın yanında çalışan Ramazan Atasoy'la yaptığı telefon konuşmasının kaydı soruşturma dosyasına girdi.

Ferit Demir, gözaltına alınan 23 kişiden biri olan Ramazan Atasoy'la Salim Güren arasındaki konuşmayı şöyle anlattı: "Cinayetin sırrı çözüldü. Şu anda tutuklamaya sevk edilen sanıklardan birinin ses kaydı dosyaya girdi. Tutuklamaya sev edilen 9 kişi var. Bu kişiler arasında Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy var. Salim Güran'la Ramazan Atasoy Narin kaybolduktan sonra telefon görüşmesi yaptı. O kayıtlar ortaya çıktı. O ses kayıtlarında amca Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'a 'Ramazan kız öldü mü?' dediği duyuldu.

'NARİN'İ SAĞ TESLİM ETMİŞ' 
Bu ses kayıtlarından Narin'in Ramazan Atasoy'a sağ teslim edildiği ortaya çıkıyor. Aynı zamanda itirafçı Nevzat Bahtiyar ile Ramazan Atasoy'un birlikte olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor."

'SALİM GÜRAN, SAAT KONUSUNDA TALİMAT VERDİ'
Halk TV muhabiri Ferit Demir,
savcılık sorgularından bazı zanlıların itiraflarda bulunduğunu söyledi. 

Demir, "Bunlar soruşturmayı değiştirecek cinsten itiraflardır. Narin'in saat 15.15'ten sonra evine gidip katledildiği artık bir gerçek. Jandarma kayıtlarında Narin'in saat 17.40'ta amcası Hüseyin Güran'ın evine gittiği defalarca belirtilmişti ama bunun bir senaryo olduğu ortaya çıktı. Narin'in kuzeni Birsen Güran sorguda, saat 14.00'te evlerine geldiğini itiraf etti. Neden saatin 17.40 dedikleri sorulduğunda; tutuklu amca Salim Güran'ın bütün aileye 'Saat olarak 17.40'ı söyleyin' dediği itiraf edildi. Bütün ailede organize bir yalan ve kötülük söz konusu" dedi.

'ODAYA CEP TELEFONU YA DA DİJİTAL BİR CİHAZ KOYMUYORLAR'
Aile üyelerinin Güran'ı arama çalışmaları başlamasının ardından toplantılar yaptığını belirten Ferit Demir, "Aile meclisi Narin'in kaybolduğu ilk günden itibaren her akşam toplandı. Toplandıkları alana da cep telefonu ya da dijital bir cihaz koymuyorlar. Bu kadar da bilinçli bir toplantı. O toplantıda da kararlar alınmış ve yayılmış. Savcı sorduğunda 'Biz kendi aramızda nasıl bir arama yapacağız diye toplanıyorduk' diyorlar. Oysa hiçbiri bir aramaya katılmıyor" ifadelerini kullandı.

Narin Güran'ın kaybolduğu gün ailedeki erkeklerin davetiye dağıttığını aktaran Demir, "Köydeki bütün erkeklere davetiye dağıtma görevi veriliyor. Sadece muhtar tutuklu amca Salim Güran'a bu görevi almıyor. Bunun nedeni de köyden hiç ayrılmamasını sağlamakmış" diye konuştu. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cesedi bulunan Narin Güran'ın (8) öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 22 şüpheli hakimliğe sevk edildi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amcasının oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., tutuklanan amca Salim Güran'ın işçileri Ö.Y ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

8 Eylül'de gözaltına alınan ve jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bugün saat 06.00’da Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, yaklaşık 12 saat süren savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

22 şüpheli arasından 9'u hakkında tutuklama talep edildi. 10 kişi serbest bırakıldı. 3 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi.

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran ve ağabeyi E.G.'nin "kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçundan, diğer 7 kişinin ise "suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek"ten tutuklanması istendi.

Güran'ın babası Arif Güran ise serbest bırakıldı.

  • Etiketler : TUTUKLAMA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER