2025-03-07 23:38:18 | Son Güncelleme : 2025-03-14 18:48:24
Van İş Kadınları Derneği Başkanı, DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Üyesi Meral Ayhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"1857 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde kadınların yaptığı grevde 129 kadın çıkan olaylarda can verdi. O günden bu yana 8 Mart 'Kadınlar Günü' diye anıldı. Ancak; 8 Mart, ülkemizde 1921 senesinden bu yana özel bir gün olarak kutlanmaktadır. Kadınlarımız sosyo kültürel, ekonomik ve sivil toplum alanında cinsiyet ayrımcılığının ve kadına şiddetin olmadığı, eşit bir şekilde hakların tanındığı tüm olanakların sağlandığı bir toplum içerisinde yaşamalıdır. Tabiki bunlar yapılırken devletin daha esnek kadın politikaları oluşturması gerekiyor. Kamu, sivil toplum örgütleri ve odalarda kadınlarımız daha çok yer alabilmesi için iş birliği yapılmalıdır. Kadınlarımızın yaşam kalitesinin üst seviyelerde olması için öncelikle eğitim ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi gerekir.
Bunun için mesleki eğitimlerin çağın gerektirdiği potansiyelde çoğaltılması, kadın iş merkezlerinin kurulup buralarda kadınlarımızın ekonomiye katkıları sağlanmalıdır. Van ve Doğu Anadolu Bölgesindeki kadınların direnci ve yaratıcılığı bizleri gururlandırıyor ve ilham veriyor. Gerek DOĞUSİFED olarak, gerekse Van İş Kadınları Derneği olarak iş dünyasında kadınları güçlendirmeye ve destekleyici bir topluluk oluşturmaya kararlıyız. Derneğimiz kadınların iş kurmalarına ve büyümelerine yardımcı olmak için eğitim, mentörlük ve networning fırsatları sunuyor. Ayrıca geleneksel el sanatları ve zanaatkârları destekleyerek yerel mirasımızı korumaya odaklanıyoruz. Bu özel günde tüm kadınları kendilerine inanmaya ve yeteneklerine güvenmeye davet ediyorum. Engelleri yıkmak kalıpları kırmak ve her kadının potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirebileceği bir dünya yaratmak için birlikte çalışmaya devam edelim.
8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, şiddetin olmadığı barışın ve tüm güzelliklerin kadınlarımızın yanında olmasını temenni ederiz."
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.