Vanlı oyuncu, Dünyaca ünlü oyu...
MEBİT

Aktör 'Ben Feuerbach' Oyunu Van'da Sahnelenecek!

Vanlı oyuncu, Dünyaca ünlü oyunu memleketinde sergileyecek.

Abone Ol

2021-10-26 00:11:07 | Son Güncelleme : 2024-04-19 11:53:16

Aktör 'Ben Feuerbach' Oyunu Van'da Sahnelenecek!

Vanlı sanatçıların adının sıkça duyulmaya başladığı şu süreçte, bir isim daha önemli bir çalışma ile Vanlılar ile buluşmaya hazırlanıyor. Son yıllarda sinema/tiyatro camiasının da dikkatini çeken yeteneklerden biri olarak adından ve sıkça söz ettiren Muhammed Çakay kuruluşunu van'da gerçekleştirdiği Tİyatro Persona'nın ilk oyunu Aktör " Ben, Feuerbach" ile seyirciler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Dünya genelinde bilenen ve tiyatro camiasında özel bir yeri olan Aktör "Ben, Feuerbach" Van' da sahnelecek. Konusu oyunculuk olan ve bir oyuncunun yaşadığı sorunları ve yalnızlığını anlatan  oyun , Van' ın tiyatro alanındaki adreslerden biri olan Van Bölge Tiyatrosu' nda sahnelenecek. 

PRÖMİYERİ 27 EKİMDE!
Alman oyun yazarı Tankred Dorst tarafından yazılan, Sema Engin Edinsel tarafından Türkçe’ye çevirilen oyun, tiyatro yaşamına ilk adımını atan Persona'nın ilk yapımı olma özelliğini taşıyor. Yeşil Creative tarafından yapımı üstlenilen Aktör Ben, Feuerbach'27 Ekim çarşamba günü Bölge tiyatrosun' da prömiyerini gerçekleştirdikten sonra turnelerle İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve birçok şehirde sergilenecek.Muhammed Çakay ile birlikte Siyabend Bayat ve Esra Önem rol alıyor. 

AKTÖR (BEN, FEUERBACH) OYUNU
Aktör (Ben, Feuerbach) hayatında yaşadığı karmaşık bir dönemden dolayı tiyatrodan uzak kalmıştır. Yazar Dorst'un tanımıyla Feuerbach, boş ve penceresiz bir odada kaybolmuş bir insandır. Katıldığı oyuncu seçmesi, onun için kaybolmuş bir yaşamın sürgündeki son istasyonudur. Rolünü sergilemek için beklerken, asistanla yaptığı konuşmalar yaşamındaki saklı gerçeklerin ifşasına sebep olur ve oyun deli bozuk bir hal alır. (Şehrivan Gazetesi)

  • Etiketler : KÜLTÜR VE SANAT Ben Feuerbach Muhammed Çakay TİYATRO VAN VAN HABER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER