Türk İş ile Hükümet arasında T...
MEBİT

Türk İş toplu sözleşme görüşmelerindeki zam teklifini açıkladı

Türk İş ile Hükümet arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikincisi bugün yapıldı.

Abone Ol

2019-07-09 16:39:00 | Son Güncelleme : 2024-04-20 16:29:37

Türk İş toplu sözleşme görüşmelerindeki zam teklifini açıkladı

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün Türk İş heyetini davet etti ve kamu işçileri için zam teklifini iletti. Türk İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep etmişti.


İKİNCİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmelerinin yürürlük sürelerinin dolması üzerine hükümet ve Türk-İş, yeni sözleşme için geçen hafta masaya oturmuştu.


Hükümet 2019'un ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam teklif etti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay konu hakkında yaptığı açıklamada “3500 TL'den az alanlar için 60 TL zam teklif edildi. Enflasyonun yüzde 17 olduğu yerde bize yüzde 5 teklif ediyorlar. Bu teklifin kabul edilebilir bir tarafı yok” açıklamasını yaptı.



TÜRK İŞ'İN ZAM TEKLİFİ

Hükümet ve Türk-İş yetkilileri arasındaki ilk görüşmede Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi'ne dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sunmuştu.


Türk-İş'in, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payını içeren talebine karşılık Bakan Selçuk “İnşallah uzlaşıyla kamuda çalışan işçilerimizin mali haklarını, imkanlar çerçevesinde düzenleyerek nihai bir sonuca ulaştıracağız.” değerlendirmesinde bulunmuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER