Muradiyeli Ressam İlkan Polat,...
MEBİT

Muradiye Şelalesi’nde, Bölgenin En Büyük Sergisi Açıldı!

Muradiyeli Ressam İlkan Polat, 300 tabloyla Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sergisini açtı. Muradiye Şelalesi’nde gerçekleşen sergide kadınlara dair tabloların çoğunlukta olması dikkat çekti.

Abone Ol

2021-07-04 23:01:37 | Son Güncelleme : 2024-04-19 14:57:22

Muradiye Şelalesi’nde, Bölgenin En Büyük Sergisi Açıldı!

Muradiye Şelalesi’nde bölgenin en büyük resim sergilerinden biri açıldı. Ressam İlkan Polat tarafından açılan sergide 300 tablo sergilendi. Trans kadınların yaşadıklarından, öldürülen kadınların hikâyelerine kadar birçok konunun ele alındığı sergiye bürokrasi ilgi göstermezken, ilçe halkı ve şelaleyi ziyarete gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Koronavirüs nedeniyle açılışı 2 defa ertelenen sergi, normalleşmeyle birlikte ziyaretçilere açıldı.  Şelalenin ihtişamıyla birleşen sergi görsel bir şölene sahne oldu.

‘Kurdeleyi baba kesti’

İlçede açılan önemli bir sergi olmasına rağmen resmi kurumlar ile sivil toplum örgütlerinde kimsenin katılmaması dikkat çekerken, oğluna destek amaçlı gelen Polat’ın babası Abdullah Polat ise, gelenlere teşekkür ederek, oğluyla gurur duyduğunu dile getirdi.

‘Tezekten tablo yapıldı’

Sergide en büyük ilgi ise hayvan gübresinden oluşan ve altın rengi ile boyanan tezekten oluşan tablo gördü. Tezek tablosu ile sosyal medyaya olan bağımlılığa ve insanların bencil yönüne dikkat çekmek amaçlı olduğunu vurgulayan ressam İlkan Polat, iki yıllık bir çalışma sonrası bölgenin en büyük resim serginini açtığını kaydetti.

Sergi ile ilgili bilgi veren Polat, “Ben resim bölümünü bitirdim. Şu an resim öğretmenliğinden daha çok ressam olmaya yönelik çalışmalar yaparak adapte ediyorum. Bu benim ilk sergim değil ama açacağım sergiler içinde en büyüğü bu oldu. Yaklaşık olarak 300 tablo ile Doğu’nun en büyük sergisini açma unvanına sahibim. Bu çok gurur vericidir” dedi.

Sergisinin 2 defa iptal edildiğini dile getiren Polat, bu durumun onu çok üzdüğünü ama pes etmediğini dile getirdi. Polat, “Keşke ben aynı gururu kendi memleketimdeki insanlardan da duyabilseydim. Benim sergim ki defa iptal oldu.  Çok acı bir şekilde vazgeçtim ama yardımcı arkadaşlarım sayesinde umudumu tekrar kazandım. Sergimi açmak istediğim tarih 1 Haziran’dı. Çünkü 1 Haziran’da her şey normalleşti. Davetiyelerimi, afişlerimi, her şeyimi hallettim. Bütün misafirleri de davet ettim. O gün geldiğinde bana sergiyi yapamayacağım bilgisi geldi. 2. sergiyi 20-23 Haziran arasında açabileceğim söylendi. Tekrardan umudumu kazanıp bana denilen tarihlerde açmak istedim. Yine her şeyimi hallettim. Aradan bir gün sonra bana Pandemi var denilerek sergim açılmadı. Tekrardan şevkimi kırdılar. Bu kadar kırgınlığa rağmen pes etmeyeceğimi de biliyordum. Çünkü acıdan güç alıyorum, daha çok acı daha çok eser üretmememe neden oldu. Bu sefer 250 tabloyu 300’e çıkardım. Bugün tam 300 tabloyla ‘sen açamazsın, yapamazsın’ demeleriyle Doğu’nun en büyük sergisini burada açtım” diye konuştu.

Kaynak: Hakkari Objektif Haber

  • Etiketler : MURADİYE VAN MURADİYE ŞELALESİ İLKAN POLAT SERGİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER