Cumhuriyet Halk Partisi Özalp...
MEBİT

Başkan Bedirhanoğlu: CHP iktidarında sınır ticareti yeniden açılacak

Cumhuriyet Halk Partisi Özalp 13. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde seçime giren Burhan Sağlam, İlçe Başkanı seçildi.

Abone Ol

2021-08-20 18:23:42 | Son Güncelleme : 2024-04-15 20:24:24

Başkan Bedirhanoğlu: CHP iktidarında sınır ticareti yeniden açılacak

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 02 Ağustos’ta 6 yıl aradan sonra gerçekleştirilen Çatak ilçe kongresinin ardından bu kez de 4 yıl aradan sonra Özalp kongresi gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Çatak İlçe Başkanı Cemalettin Eraslan, Çaldıran İlçe Başkanı Erol Aladağ ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe delegeleri ve partiler katıldı.

“ESKİ ALIŞKANLIKLARIMIZ BİR KENARA BIRAKMALIYIZ”

İl Başkanı Bedirhanoğlu, kongrede yaptığı konuşmada CHP’de bir kan değişimi yaşandığını, hücrelerinin yenilendiğini belirterek, “Van'da CHP'yi büyütmek için yaşanan değişime ayak uydurmalıyız. Eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız. Yoksa yerimizde sayarız. Özalp, bugün 70 bine yaklaşan nüfusuyla Van'ın 5'inci büyük ilçesidir. Van'ın önemli bir ticaret merkezidir. İran'a komşudur ve içinden uluslararası karayolu ve tren yolu geçmektedir. Gelecek seçimde ilçemizin seçmen sayısı 40 bini bulacaktır. Biri genel biri yerel olmak üzere CHP, Özalp'ta son iki seçimde sırasıyla 402 ve 569 oy almıştır. Özalp'ta 2018 genel seçiminde oy oranımız yüzde 1.4, 2019 yerel seçiminde oy oranımız yüzde 2.3'tür. Yani biz 35 bin seçmeni olan bir ilçede bin oy dahi alamamışız. Halbuki geçmişte CHP, Özalp'ta belediye kazanmış bir partidir. Burada kimseyi suçlamak istemiyorum. Bir hata ve yanlış varsa bu hepimizin hatası ve yanlışıdır. Ben geçmişe fazla takılmak istemiyorum, geleceğe bakmak istiyorum. CHP ilk genel seçimde iktidar olacak, CHP iktidarının nimetlerinden Van da faydalanacak, Özalp da faydalanacak. İktidar olacak bir partiye yüzde 1'ler, 2'ler yakışmaz. Hep beraber ona göre çalışmalıyız.” dedi. 

“CHP İKTİDARINDA SINIR TİCARETİ YENİDEN AÇILACAK”

Parti genel merkezinde sınır ticaretiyle ilgili ciddi çalışmalar yürütüldüğünü de ifade eden Başkan Bedirhanoğlu, “Geçen hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Van'a geldi, Kapıköy'ü gördü. İlk kez bir genel başkan Kapıköy'e giderek, durumu yerinde inceledi. Genel başkanımız Özalp'ın da Saray'ın da sorunlarını çok iyi biliyor. Genel merkezimizde sınır ticaretiyle ilgili ciddi çalışmalar yapılmakta. İnşallah CHP iktidarında sınır ticareti yeniden açılacak ve yeniden insanımızın yüzü gülecek. Ben bu sözü size buradan veriyorum. Sizde bu sözü seçmene verebilirsiniz. Yeni başkan ve yönetimini şimdiden tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

“ESNAFLAR KILIÇDAROĞLU’NUN ZİYARETİNİN ARDINDAN UMUTLANDI”

Partisinin Özalp 13’üncü Kongresi'ne katılan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve İl Yönetim Kurulundan oluşan heyet daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti. Esnaflar özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kapıköy Sınır Kapısını ziyaretinden çok umutlu olduklarını söyleyerek, kapının bir an önce açılmasını talep etti.

Konuşmaların ardından tek listeyle gerçekleşen seçimde kullanılan geçerli oyların tamamını alan Burhan Sağlam, CHP Özalp İlçe Başkanı seçildi. 

  • Etiketler : CHP CHP HEYETİ CHP VAN İL BAŞKANLIĞI ÖZALP KONGRE SERACETTİN BEDİRHANOĞLU SEÇİM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER