Van’ın ekonomisine can veren İ...
MEBİT

Kapıköy'de Turistlerin Çıkış İzdihamı!

Van’ın ekonomisine can veren İranlı turistler, KAPIKÖY'de adeta mülteci muamelesi görüyor. Çıkış yapmak isteyen İranlılar, çamur ve kötü şartlarda beklerken görüntülendi.

Abone Ol

2021-11-28 23:25:15 | Son Güncelleme : 2024-03-29 18:18:18

Kapıköy'de Turistlerin Çıkış İzdihamı!

Son günlerde Van’a akın akın gelen ve yeniden kent ekonomisine can suyu olan İranlılar’ın büyük akını Türkiye’nin gündemi oldu. Alışveriş çılgınlığı ve indirimlerinin havada uçuştuğu dönemde en çok alışveriş yapılan kentlerden birisi Van olurken, iki yıl gibi bir süre Kapıköy’ün kapalı kalması nedeniyle kente gelmeyen İranlılar’ın tatilin bitmesiyle birlikte kentten ayrıldığı görüntüler ise utanç yarattı. 

Birkaç hafta önce başlayan İranlı turistlerin Van’a akını aralıksız sürerken, Kasım ayı indirimlerinden yararlanmak için kente gelen İranlılar’ın kentten ayrılırken yaşadığı muamele hayretlere düşürdü. Özellikle Cuma günü büyük oranda bir İranlı turist kente girerken, kentte hafta sonu boyunca tam bir alışveriş çılgınlığı yaşandı. Esnafların yüzünün güldüğü süreçte, İranlılar ekonomiye can suyu olurken, Pazar günü itibariyle ise dönüşlerde büyük izdihamlar yaşanmaya başladı. Modernize edilmesine rağmen geçişlerin hala zor şartlarda yapıldığı, kısıtlı eleman ile pasaport geçişlerinin ağır işlediği Kapıköy’de İranlılar adeta izdiham oluşturdu.

MÜLTECİ GEÇİŞİNİ ANDIRAN GÖRÜNTÜLER! 
Görüntüler turizm camiasında da büyük rahatsızlık yaşatırken Şehrivan’a konuşan turimciler bu görüntülerin kente yakışmadığını ve kendilerini arayan turistlerin çok ciddi rahatsızlık duyduğunu ifade etti. İran pazarının kent için çok önemli olduğunu vurgulayan turizmciler Kapıköy gibi önemli bir merkezde geçişlerin artık daha rahat olması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : KAPIKÖY SINIR KAPISI İRAN İRANLI TURİST Van Haber VAN HABERLERİ GÜNCEL
  • Bu Haberle İlişkili Video Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER