Ehliyet sınav sonuçları ne zam...
MEBİT

Ehliyet Sınav Sonuçları Ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 ehliyet sınavı tarihleri

Abone Ol

2016-02-23 16:01:00 | Son Güncelleme : 2024-04-18 16:11:20

Ehliyet Sınav Sonuçları Ne zaman açıklanacak?

Trafiğe çıkmak isteyen her bireyin araç kullanmak için öncelikle ehliyet sınavından geçmesi gerekmektedir. 2016 senesinin ilk ehliyet sınavı 13 Şubat tarihinde gerçekleştirilirken, adaylar sınava girmeden önce ehliyet kurslarına devam ederek trafiğe çıkmak için gerekli olan bilgileri öğrenmektedirler.

 

13 ŞUBAT TARİHLİ EHLİYET SINAVININ SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI!

13 Şubat Cumartesi günü binlerce adayın ter döktüğü ehliyet sınavının soru ve cevapları çok geçmeden MEB tarafından yayınlandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının öncesinde soru ve cevapları incelemek isteyen adayların http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2 web sitesine gitmesi gerekmektedir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13 Şubat tarihinde gerçekleştirilen MTSAS-1 sınav sorularının açıklanmasıyla alakalı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak sınav sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığı zaman sınava giren adaylar http://www.meb.gov.tr web sitesi üzerinden ‘Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları’ butonuna tıklayarak sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

Sınava giren adayların sınavı geçmek için en az 70 puan alması gerekmektedir. 70 puanın altında kalan adayların  tekrar kursa gitmesi ve sınava girmesi gerekmektedir. Sınavdan geçen adaylar ise direksiyon sınavına girdikten sonra ehliyetlerini alabilmektedirler. 2016 senesinin ilk sınavının ardından başlatılacak olan stajyer sürücü dönemi ile ehliyetle alakalı bir çok değişiklik yapılmıştır.

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI NEDİR?

2016 senesiyle beraber ehliyetle alakalı bir çok değişiklik yapılmıştır. Bu değişikliklerden biri de stajyer ehliyet uygulamasıdır. Stajyer sürücülerin ehliyetlerine verilen isim olan stajyer ehliyet ile sürücü adaylarının 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşmaması gerekmektedir. Eğer sürücü bu ceza puanına ulaşırsa ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespit edilmesi için psikoteknik testine girecek. Bu testten başarıyla geçen sürücülerin ehliyet kursuna tekrar başvuru yapması ve tekrar ehliyet alması gerekecek. Sürücüler tarafından sık tekrarlanan hataların ceza puanları ise aşağıdaki gibidir;

-Araç kullanırken telefonla konuşmak/10 Ceza Puanı

-Kırmızı ışıkta geçmek/20 Ceza Puanı

-Emniyet kemerinin trafikteyken bağlanmaması/15 Ceza Puanı

-Belirlenen hız sınırlarını aşmak/10 Ceza Puanı

-Araç muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak/10 Ceza Puanı

-Park yasağına uymamak/20 Ceza Puanı

-Geçiş üstünlüğü olan yerlerde yayalara yol vermemek/20 Ceza Puanı

 

2016 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Her sene 6 kez uygulanan ehliyet sınavının 1 tanesi gerçekleştirildi. Bu sene içerisinde yapılacak 5 ehliyet sınavı kaldı. Bu sınavların tarihleri de aşağıdaki gibidir;

MTSAS-2 (14 Mayıs 2016)

MTSAS-3 (16 Temmuz 2016)

MTSAS-4 (27 Ağustos 2016)

MTSAS-5 (8 Ekim 2016)

MTSAS-6 (10 Aralık 2016)

(hürriyet)


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER