AK Partili Ensarioğlu'nun Nari...
MEBİT

Adalet Bakanı Tunç'tan Galip Ensarioğlu sorusuna yanıt

AK Partili Ensarioğlu'nun Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklaması sorulan Adalet Bakanı Tunç "Galip Bey dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. O kısmı çıkarıldığında bağlamından kopmuş oluyor" dedi.

Abone Ol

2024-09-13 01:49:28 | Son Güncelleme : 2024-09-18 16:41:19

Adalet Bakanı Tunç'tan Galip Ensarioğlu sorusuna yanıt

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da "Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi"nin kapanış konferansının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde işgali karşıtı bir gösteriye katılan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesine ilişkin soru üzerine Tunç, Eygi'nin hakkını ve hukukunu savunacaklarını belirtti.

Tunç, "Bu süreçte hukuki yollar var, işletilmesi gereken. Öncelikle iç hukuktan kaynaklanan, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinden kaynaklanan yargı yetkisini kullanmamız gerekiyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız bu konuda yetkili ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız" diye konuştu.

'KIRMIZ BÜLTEN ÇIKARACAĞIZ'
Soruşturma kapsamında kırmızı bülten ve yakalama taleplerini çıkaracaklarını ve sorumluların yakalanmasını isteyeceklerini dile getiren Tunç, "Deliller elimizde. İç hukuk bakımından sonuna kadar onun hakkını, hukukunu koruyacağız. Aynı zamanda uluslararası sistemde de onun hakkını korumak için çalışacağız. Bir kere Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin huzuruna bunu getirmemiz lazım. Görüşmeler ve düzenlenecek raporların bir delil olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde İsrailli saldırganlar, soykırımcılar hakkında başlatılan soruşturmaya da Ayşenur'un şehit edilişiyle ilgili dosyanın, raporun dahil edilmesini takip edeceğiz" dedi.

ENSARİOĞLU'NUN AÇIKLAMASI: HERKESİN HASSAS OLMASI LAZIM
Bakan Yılmaz Tunç, bir gazetecinin, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin, "'Bilip de söylemememiz gerekenler var' diyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'na bildikleri soruldu mu?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Galip Bey bu konuda ne demek istediğini basın mensuplarına açıkladı, burada dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. O dosyanın gizliliğine vurgu yapan kısmı çıkarıldığında konu bağlamından kopmuş oluyor. Çok hassas bir konu bu, burada yanlış anlamalara sebep olan cümleler kurmamamız gerekiyor. Bu konuda özellikle herkesin hassas olması lazım."

Tunç, "Toplanan deliller var, alınan ifadeler var. Adli Tıp Kurumumuzun incelemeye aldığı bulgular var. Elde edilen araçlardan elde edilen kimyasal veriler var, hepsi değerlendirilecek. Şundan kimsenin şüphesi olmasın, burada elde edilen bulgular, şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor" dedi. 

  • Etiketler : NARİN GÜRAN BAKANLIK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER