Türkiye Futbol Federasyonu (TF...
MEBİT

Kongre yapıldı: Vanspor FK Başkanı Erol Temel oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi verecek olan Vanspor Futbol Kulübü 18 Temmuz Perşembe günü yaptığı kongre de yeni başkanını resmen açıkladı. 2024-2025 yılı Futbol sezonunda ACNTurk Vanspor FK Başkanı Erol temel oldu.

Abone Ol

2024-07-20 14:03:10 | Son Güncelleme : 2024-09-06 14:56:19

Kongre yapıldı: Vanspor FK Başkanı Erol Temel oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi verecek olan Vanspor Futbol Kulübü 18 Temmuz Perşembe günü yaptığı kongre de yeni başkanını resmen açıkladı. 2024-2025 yılı Futbol sezonunda ACNTurk Vanspor FK Başkanı Erol temel oldu.

GazeteVAN'dan Arif Karakaş'ın haberi; ACNTurk Vanspor FK 21 Haziran’da Vanspor olağanüstü kongreye gitmiş ve Feyat Kıyak yeniden başkan seçilmişti. Kongre sonrası yeniden Başkan seçilen Feyat Kıyak’ın istifa kararı sonra sonrası takım 18 Temmuz’da kongreye gitme kararı aldı. Bugün yapılan kongrede Çaldıran’lı İş İnsanı Erol Temel başkan seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşı okunmasıyla başlayan kongre takımın gelir ve gider tablosunun açıklanmasıyla devam etti. Kongre katılım sağlayan oda, STK ve İş insanlarının konuşmalarıyla başladı.

“NE OLMUŞTU”
Vanspor 21 Haziran’da kongreye gitmiş, iki liste halinde girilen listede mevcut Başkan Feyat Kıyak yeninden başkan seçildi. Kongre sonrası Vanspor’un geleceği adına yapılan görüşmelerde Kıyak Başkanlıktan istifa ederek yerini Erol Temel’e bıraktı. Bugün tek liste halinde girilen seçimde yeni Başkan Erol Temel resmen göreve başladı.Kongre sonuçlandı, Vanspor Başkanı Erol Temel oldu

“VANSPOR’DA YÖNETİM KADROSU DEĞİŞTİ 18’DEN 28’ YÜKSELDİ”
Vanspor’da yönetim kurulu kadro sayısı değişti, daha önce 18 olan yönetim kadrosu ve yedek listesi, 28 asil ve 28 yedek olarak güncellendi. Erol Temel Başkanlığında ACNTurk Vanspor yönetimi de açıklandı. Vanspor’da yeni yönetimde Erol Temel, Şafi Bilici, Turgut Fırat, Orhan Ayyıldız, Şule Gökırmak, Saim Adıyaman, Cezir Çiftçi, Gökhan Bayramoğlu, Veysel Gencer, Halil Pektaş, Kenan Yıldız, Nevzat Makar, Fehim Güney, M. Emin Dilekçi, Selim Yıldız, Musa Esin, Hilmi Yaya, Ercan Yıldız, Harun Adıyaman, Nizamettin Akyüz, Gökhan Hanoğlu, Murat Antika, Nesim Ertopçu, Abdulbaki Arslan, Abdurrahim Seven, Oktay Aksoy ve Volkan Perihan yer aldı.

“BU İŞİ BAŞARACAĞIZ”
Kongrede konuşan ACNTurk Vanspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Erol Temel, “Memleketimizin birleştirici gücü olan Vanspor'umuzun bugün olağanüstü kongresini gerçekleştirmek adına toplanmış bulunmaktayız. Bizler, önceki dönemde bu şanlı camianın bir neferi ve gönüllü hizmetkarıydık. Bugün de şanlı kulübe başkanlık için kolları sıvayıp yol arkadaşımla "Bismillah" dedik. Orada ne yapılması gerektiğini iyi biliyoruz; ödevlerimizi iyi çalıştık. Değerli büyüklerimizin desteğiyle, siz sevenlerimizin dualarıyla ve yol arkadaşlarımızın maddi ve manevi desteğiyle bu işi Allah'ın izniyle başaracağımıza inanıyoruz. Tekrardan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

“EMANETİNİZİ NAMUSUMUZ BİLİP KORUYACAĞIM”
Temel, “Cefakâr ve vefakar Vanspor taraftarları, grup başkanları, değerli misafirler, yol arkadaşlarım ve oy kullanan delegasyon, sizleri tekrar sevgiyle selamlıyorum. 2024-2025 sezonunun Vanspor'umuza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu büyük camiamıza şahsım ve yönetim kurulu olarak beni ve yol arkadaşlarımı seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, minnetlerimi sunuyorum. Emanetinizi namusumuz bilip koruyacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu şanlı emaneti aldık ve başımızın üstünde taşıyacağız” diye konuştu.

“TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Transfer çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Temel “Bu camianın hak ettiği, özlem duyduğu şampiyonluğu yaşatmak adına maddi ve manevi her fedakarlığı yapacağız. Hedefimiz, Vanspor'u en üst liglere taşımak, altyapıya daha fazla yatırım yaparak geleceğin yıldızlarını yetiştirmek ve taraftarımıza layık bir takım oluşturmaktır. Adaylığımızı açıkladığımızdan beri 15 günlük zaman diliminde, geçtiğimiz yılın ardından takımda kalmayı düşünmeyen futbolcu kardeşlerimizle gerekli görüşmeleri yaparak takımda kalmalarını sağladık. Bunun neticesinde, iç transferde on arkadaşımızla anlaştık. Ayrıca tecrübeli teknik direktör Tahsin Tam hocamız ile anlaşma sağladık. İlk transferimiz olarak Sergen'i açıkladık” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ SÜPER LİG'E ÇIKARARAK VANSPOR'U ÜLKE ÇAPINDA HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEKTİR
2024-2025 yılı sezonunda Vanspor’u 1. Lig’e çıkarabilmek için mücadele edeceklerini söyleyen Temel, “Buradan taraftarlarımıza transfer müjdesi de vermek istiyorum. Dün itibariyle forvet mevkii için Fuat Bavuk, stoper mevkii için Enes Kayır ve kaleci mevkii için Abdullah Samet Dumlu ile anlaşmamız tamamlanmak üzere. Şu anda anlaşma aşamasında olduğumuz 4-5 futbolcu daha bulunmaktadır. Bu isimleri süreç içerisinde sizlerle paylaşacağız. İlk hedefimiz, takımımızı önce birinci lige, ardından Süper Lig'e çıkararak Vanspor'u ülke çapında hak ettiği yere getirmektir. Ayrıca kulübümüzün mali yapısını güçlendirerek sürdürülebilir bir başarı yakalamayı amaçlıyoruz. Altyapı çalışmalarımızı hızlandırarak genç yetenekleri keşfetmek ve onları en iyi şekilde yetiştirmek önceliklerimiz arasında yer alacak. Yönetim ve kararlı çalışacak, her biri kendi alanında uzman, tecrübeli ve vizyon sahibi yol arkadaşlarım, Vanspor'u daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklar. Onların gayreti, kararlılığı ve inancı sayesinde başarıya ulaşacağımıza olan güvenim tamdır. Kongremize katılım sağlayan değerli delegasyon, il dışından katılım sağlayan misafirlerimiz, Vanspor'umuzun olmazsa olmazı taraftar grubu ve başkanları, kıymetli basın mensupları, oda başkanları ve STK başkanları, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Van’da bir otelde düzenlenen kongreye AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Van Ticaret Borsası Nayif Süer, Van Dernekler Federasyonu (VANFED) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yağız, Özalp-Saray Derneği Onursal Başkanı Ekrem Eralmaç, Van vakfı Başkan Vekili Suat Nari, kentte ki İş İnsanları, STK temsilcileri ve taraftarlar katıldı.

EROL TEMEL KİMDİR?
Erol Temel, 1982 yılında Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Direkli mahallesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Van'da, liseyi İstanbul'da tamamladı. 1997 yılında İstanbul’da inşaat sektörüne adım atan Temel, girişimci ruhuyla İstanbul ve Kocaeli’de önemli projelere imza attı.

Temel, Mabeyn İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı olarak, taahhüt ve inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. İş dünyasındaki başarıları ve spor kulüplerine yaptığı katkılarla tanınan Temel, Van İşadamları Derneği ve Van Dernekler Federasyonu'nda çeşitli görevler üstlendi. İki sezon boyunca Vanspor yönetiminde yer alan ve as başkanlık görevini yürüten Temel, geçtiğimiz sezon as başkanlıktan istifa etmişti ancak Vanspor’a desteğini sürdürmüştü. 

  • Etiketler : FUTBOL VANSPOR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER