Vanspor 1-0 öne geçtiği maçta...
MEBİT

Spor yorumcuları Elazığspor - Vanspor maçındaki skandal kararı eleştirdi

Vanspor 1-0 öne geçtiği maçta skandal hakem kararlarının etki ettiği maçta Elazığspor’a 2-1 mağlup oldu. Vanspor’un penaltı kazandığı ve maçın kaderini etkileyen pozisyona ofsayt veren yardımcı hakemin bu kararını spor yorumcu Ersin Düzen sert bir dille eleştirdi.

Abone Ol

2025-02-10 02:06:40 | Son Güncelleme : 2025-03-13 09:02:06

Spor yorumcuları Elazığspor - Vanspor maçındaki skandal kararı eleştirdi

Dün oynanan Elazığspor-Vanspor maçında yaşananların yanı sıra skandal hakem kararları futbola büyük bir gölge düşürdü. Maça 1 gün kala maçın hakemini MHK tarafından değiştirtilirken maçın orta ve yardımcı hakemleri Vanspor’u sahada adeta katletti. Hem saha içinde hem de saha dışında çirkin saldırılara maruz kalan Vanspor, skandal hakem kararlarının etki ettiği maçı 2-1 kaybetti.

Şehrivan Gazetesi'nin haberine göre; 

SPOR YORUMCULARI ELAZIĞ-VANSPOR MAÇINDAKİ SKANDAL HAKEM KARARLARI DEĞERLENDİRDİ

Elazığspor ile oynanan maçın ardından Vanspor kafilesine yönelik gerçekleştirilen saldırı, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Hem saha içi hem de saha dışında yaşanalar futbola büyük gölge düşürürken Vanspor hem saha içinde hem de saha dışında çirkin saldırılara maruz kaldı. Bir televizyon programında Elazığ-Vanspor maçındaki skandal hakem kararları değerlendiren spor yorumcuları, hakemlerin verdiği skandal kararlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

“GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE” DİYE BİR AÇIKLAMA YAPARAK MAÇIN HAKEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Maçın kader pozisyonunu yorumlayan Ersin Düzen şu ifadeleri kullandı; “Ben şimdi bir görüntü daha ekrana getireceğim. Bugün Elazığspor Vanspor maçı vardı. Orada da 2. ligde çok ciddi bir çekişme var. Alt liglerde de aynı zamanda. Şimdi burada öncesi zaten aslında büyük bir tartışmalara neden oldu. Bu maçın hakemi Batmanlı Mehmet Terece'ydi. Batmanlı bir hakemdi. Sonra MHK bir açıklama yaptı. “Görülen lüzum üzerine” diye bir açıklama yaptı ve maçın hakemini değiştirdi. Bursalı Süleyman Soyutürk maça atandı. Şimdi neden bir lüzum görüldü? Hiç açıklama yok.

“ELAZIĞ İSTEDİ, MAÇIN HAKEMİ DEĞİŞTİ”

Elazığ medyasının bu hakem atandıktan sonra geçen sene Batman'la Elazığ arasında yaşanan maçlarda yaşanan gerginliklerden dolayı Batmanlı bir hakemin maçlarını yönetmesine karşı bir tepki koyduklarından dolayı Vanspor cephesinin böyle bir şeyi var. Yani Elazığ istedi, maçın hakemi değişti. Elazığ istedi, maçın hakemi değişti diye Bursalı Süleyman Soyutürk bu maçın hakemi.

“BÖYLE HAKEMLİK YAPIYORLAR İŞTE”

Maçta 3 tane penaltı var. Bir tanesi de son dakikada Elazığspor 2-1 önde.  Vanspor penaltı kazanıyor. Fakat yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor ofsayt diye. Şimdi Kırmızılar Vanspor, Beyazlar Elazığspor. Şu anda gördüğünüz üstteki fotoğrafta bir serbest vuruş kullanılıyor. Serbest vuruş kullanıldığı noktada şu anda hiçbir Vansporlu oyuncunun ofsaytta olmadığını görüyoruz. Doğru mu? Evet. Hakemin penaltı verdiği hakem de o kadar güzel bir yer Türkiye’nin maşallahı var. Yani yaklaşık olarak 45 metreden serbest vuruş kullanılıyor. Penaltı verdiği yerde şurayı görüyor musunuz? Hakem yok. Bakın Türkiye görsün. Serbest vuruş kullanılıyor ve bir penaltı veriliyor. Penaltının verildiği yerde yani Elazığspor yarı sahasında hakemi göremiyorsunuz. Böyle hakemlik yapıyorlar işte. Koca yarı sahada hakem yok. Ya baksana oğlum nerede duruyor herif?

“POZİSYON ALMASINI DAHİ BİLMEYEN HAKEMLER VAR DİYE İŞTE ÖRNEKLERİNDEN BİR TANESİ”

Buradan biz de beraber gülüyoruz ağlanacak halimize. Bir ay önce burada dedim ya her şeyden önce yer tutmasını, pozisyon almasını dahi bilmeyen hakemler var diye işte örneklerinden bir tanesi. Serbest vuruş kullanıyor. Topa bakıyor. Topa bakıyor. İnanılmaz ya. İnanılmaz Ersin. İnanılmaz ya. Bunu kimse anlatamazsın abi. Burada penaltı veriyor. Şimdi penaltı vermesinin sebebi ne? Onu söyleyeyim ben size. Şu Elazığsporlu oyuncu havaya sıçrarken eli ile oynuyor. Hakem pozisyona penaltı demesinin sebebi bu. Şundan dolayı. Daha sonrasında bu top buradan sekiyor, kafayla arka tarafa doğru sekiyor ya hakem o esnada bütün Vansporlu oyuncular böyle yaparak hakeme doğru koşuyorlar zaten. Devamında top buraya diye geliyor. Buradaki oyuncu topa doğru müdahale ediyor. Buradaki oyuncunun zaten Vansporlu oyuncunun ofsayt olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Doğru mu? Şimdi top kafadan çıktıktan sonra yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor bu vaziyette. Hakem penaltıyı veriyor. Herkes hakeme gidiyor. Bütün ana baba olmuş bir vaziyette. Köşe gönderinin olduğu yerde hakeme itirazlar. Orada bir kırmızı çıkıyor. Yardımcısıyla konuşmaya çalışıyor. Diyor ki yardımcısına neden ofsayt verdin diye. İkisi beraber konuşurken sahada gördüğünüz şu buradaki oyuncular var ya bütün oyuncular birbirine giriyor. Bütün oyuncular. Abartmıyorum bakın. Görüntüyü veremiyorum yayıncı kuruluşu olmadığımız için ancak fotoğrafla verebiliyorum ben. Bu gördüğünüz bütün oyuncular şu köşe gönderinin olduğu yerde birbirlerine giriyor. O onu alıyor böyle atıyor, öbürü onu alıyor, öbürünü atıyor. Tribünlerden bir sürü bir şeyler yağıyor.

ERSİN DÜZEN: BİR AÇIKLASIN YA, BİRİ BANA AÇIKLASIN

O hala yardımcısıyla nerede ofsayt verdiğinin tartışmasını yapmaya çalışıyor ve böyle kalıyorlar, bakıyorlar yani. Yanlış anlaşılmasın. Haftanın en kritik maçlarından bir tanesi. Gergin olacağı günlerden bir Doğu Anadolu derbisi. Elazığ ve Van aşikâr. Birbirleriyle rekabet içerisinde olan iki takım. Aynı zamanda Premier Lig mücadelesi veriyorlar. Bir üst lige çıkabilme mücadelesi veriyorlar. Puan savaşı da var ve böyle bir maçtan bahsediyoruz. Basit bir maçtan değil yani. Böyle bir maçtan bahsediyoruz. Ve son anda atadığınız hakemin yaptığı rezilliklerden. Şu pozisyonda şuna penaltı verdiğiniz yerde şurada bir tane Allah'ın kulu ofsayt değil. Buna penaltı verilen yerde bunu hakem bir açıklasın ya. Neye göre ofsayt deyip de yardımcı hakeminden ofsayt kararı aldıktan sonra neye göre bu pozisyondaki penaltıyı iptal etti? Bir açıklasın ya. Bir açıklasınlar.

“ŞU POZİSYONA OFSAYT KALDIRIYOR”

Yani neden sürekli olarak her maçta hemen her ligde bir takımın hakkı ciddi bir şekilde yanıyor. Ve bunun açıklamasını hiçbir şekilde bulamıyoruz. Neden? Bakın bu bir yorum değil ya. Yorum olmayan bir pozisyondan bahsediyorum ben. Hakem elle oynama nedeniyle penaltı veriyor. Bir tane oyuncu dahi ofsayt değil. Yani şuraya bakın ya, şurada ofsaytla alakası olmayan bir nokta bakın şuradaki oyuncu yükselecek. Hava topuna çıkan oyuncu burası. Sonrasında hakem zaten buna ofsayt kaldırıyor. Şu pozisyona ofsayt kaldırıyor. O pozisyonun işi yok. Orası net penaltı.” İfadelerine yer verdi.

  • Etiketler : VANSPOR SALDIRI ELAZIĞSPOR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER