Van Ekonomi Konseyi aylık olağ...
MEBİT

Van Ekonomi Konseyi VANGİAD Başkanlığında toplandı

Van Ekonomi Konseyi aylık olağan toplantısı, Van ESOB ev sahipliğinde VANGİAD dönem başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda bir dizi önemli kararlar alındı.

Abone Ol

2021-04-11 23:36:50 | Son Güncelleme : 2024-03-20 15:07:50

Van Ekonomi Konseyi VANGİAD Başkanlığında toplandı

Dönem Başkanlığını Van Girişimci İş İnsanları Derneği (VANGİAD) tarafından yapılan Van Ekonomi Konseyi toplandı. Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Van ESOB) ev sahipliğinde gerçekleşen olağan toplantında kent gündemine ilişkin konular istişareler edilirken yeni kararlar alındı.

İşte alınan kararlar ve Ekonomi Konseyi'nin gündemi:

"Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediyeleri ve VASKİ (Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü)’nin Yapı Kullanma İzni, İnşaat ruhsatı, Su, Atık Su vb. durumlar için almış olduğu Türkiye standartlarının üzerindeki bedeller konusu görüşüldü.  TMMOB Van İKK Sekreterliği temsilcisi Harita Mühendisleri Odası Başkanı İsa ŞEN’in yaptığı etkili sunum konsey üyelerinde gerçek bir şaşkınlığa neden oldu. İlimiz Türkiye’de GSYMH açısından 81 il içinde 79.sırada olmasına rağmen yapı sektöründe gerek müteahhit, gerekse konut ve işyeri sahibinden GSYMH’da ilk sıralardaki illerden bile fazla ödeme alındığı tespit edildi. Yasal hiçbir dayanağı olmayan, çeşitli adlar altında alınan bu ve benzer ücretlerin normal seviyeye çekilmesi, bu haksızlığın düzeltilmesi için Vali ve BŞB Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin BİLMEZ’den randevu alınarak konu ile ilgili görüşme yapmak üzere; TMMOB, SMMMO, ESOB, VANTSO ve VANGİAD temsilcilerinden bir kurul oluşturulmasına karar verildi. 

KONSEYİN ÜYE SAYISI ARTTI 
Konseye katılma talepleri konusunda; Temsiliyette boşluk bulunan TURİZM SEKTÖRÜ için Van Otelciler Derneği  (VAN ODER) ile Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) ve Konseyde KADIN ÜYE temsiliyetinin sağlanması amacıyla başvurusu bulunan Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED)’in bir kadın üye tarafından temsiliyetine karar verildi. Konsey olarak tüm çabalarımıza rağmen açılmasını sağlayamadığımız Kapıköy sınır kapısı ile ilgili olarak pandemide yaşanan ani yükselme sonucunda önümüzdeki günlerde açık olan kapıların da kapatılacağı bilgisi nedeniyle konunun pandemi sonrasında yeniden görüşülmesine karar verildi.

Geçtiğimiz yıllarda ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yararlanması amacıyla kurulan iftar sofraları bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle yasaklanmıştır. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırılması amacıyla konseyimize destek amaçlı başvuruda bulunan bir yemek fabrikasının hazırladığı ‘ASKIDA YEMEK’ projesi konusunda konsey üyeleri  bilgilendirilerek arzu eden kişi veya kurumların projeye destek sunabileceklerine karar verildi.


Toplantıya şu isimler katıldı: 

Fevzi ÇELİKTAŞ / VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

İsa BERGE / VAN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ 

İbrahim ŞAHİN / VAN SMMMO

Nayif SÜER / VAN TİCARET BORSASI 

Hasan ÖZGÖKÇE / VAN ZİRAAT ODASI 

Barış KARTAL / TÜRK MİMAR VE MÜHENDİS ODALARI BİRLİĞİ VAN İKK SEKRETERLİĞİ 

Kadri SALAZ / VAN GİRİŞİMCİ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ    

Abdurrahman EREN / MÜSTAKİL İŞ ADAMLARI DERNEĞİ  VAN ŞUBESİ

Tekin IRMAKSEVER / TÜRKİYE PERAKENDECİLER DERNEĞİ VAN ŞUBESİ   

  • Etiketler : VANGİAD KADRİ SALAZ VAN VAN HABER VAN HABERLERİ EKONOMİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER