Son zamanlarda Van Kalesi'nin...
MEBİT

Tarihi Van Kalesi Surlarına Yazılan Çirkin Yazılar Silinecek

Son zamanlarda Van Kalesi'nin çeşitli bölgelerine çirkin yazıların yazılması kent kamuoyunun tepkisine neden oldu. Söz konusu durumla ilgili Van Müzesi Müdürü Erol Uslu açıklama yaptı.

Abone Ol

2021-06-21 16:22:05 | Son Güncelleme : 2024-03-29 09:45:11

Tarihi Van Kalesi Surlarına Yazılan Çirkin Yazılar Silinecek

Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal bir kaya üzerine inşa edilen Van Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2010 yılında yaklaşık olarak 2 milyon lira harcanarak yeni imajına kavuşturulmuştu. Son zamanlarda özellikle duyarsız kişiler tarafından Van Kalesi'nin surlarına yazılan yazılar çirkin görüntü oluşturuyor. Birçok medeniyetine beşiklik ve Urartulara başkentlik yapmış olan Van'ın tarihi kalesi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilirken, kalenin hemen hemen bütün surlarına yazılan yazılar çirkin görüntü oluşturuyor. Van Kalesi'ni ziyaret eden vatandaşlar kalenin kaderine terk edilmemesi ve bu çirkin görüntülerin önüne geçilmesi gerektiğini ifade ettiler. Evliya Çelebi'nin çöken deveye benzettiği her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, gün batımı ve Van şehrini yüksekten izleyenlerin uğrak yeri olan kalenin bu tür çirkin saldırılara maruz kalması  Van kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

Van Müzesi Müdür Erol Uslu, tepkilere neden olan durumla ilgili GazeteVAN'a açıklamalarda bulundu. Uslu, tarihi kalenin korunması gerektiğini belirterek, "Diyarbakır Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürlüğü'nden konuyla ilişkin restoratör talep edeceğiz." dedi.

GazeteVAN

  • Etiketler : EROL USLU VAN MÜZESİ VAN KALESİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER