CHP’den ayrılan ve son Cumhurb...
MEBİT

Memleket Partisi Van Yönetimi Belli Oldu

CHP’den ayrılan ve son Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi, Van’da il ve 5 ilçede örgütlenmesini tamamladı. İl Başkanlığına Haluk Terzioğlu atandı.

Abone Ol

2021-06-22 12:21:55 | Son Güncelleme : 2024-04-19 08:12:54

Memleket Partisi Van Yönetimi Belli Oldu

Prestij Gazetesi'nden Adil Harmancı'nın haberi: Memleket Partisi’nin Van’daki kuruluş çalışmalarına ilişkin olarak İki Nisan Caddesi’ndeki bir kafede basın açıklaması yapıldı. Memleket Partisi Van İl ve İlçe yöneticilerinin katıldığı açıklamayı İl Başkanı Haluk Terzioğlu yaptı. 

İZMİR’DEKİ HDP BASKINI KINANDI   

İzmir’de HDP’nin bir çalışanının öldürüldüğü baskına değinen Terzioğlu, “Öncelikle geçtiğimiz birkaç gün içinde İzmir’de HDP İl binasına düzenlenen silahlı saldırı sonucu 6 kurşunla öldürülen Deniz Poyraz yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Terörün her türlüsüne karşı çıktığımızı söylemek ve İçişleri Bakanlığına, bu terör olayının daha fazla araştırılmasını, arkasında hangi güçlerin olduğu konusunda hassasiyet göstermesini buradan talep ediyoruz.” dedi. 

PARTİNİN VAN’DAKİ ÇALIŞMALARI

Daha sonra partisinin Van’da yürütüğü örgütlenme çalışmalarına değinen Terzioğlu, şöyle devam etti:
“18 Mayıs 2021 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce önderliğinde kurulmuş olan Memleket Partisi Van İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. 18 Mayıs 2021 tarihinden bu yana 5 ilçemizde İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş, Çaldıran ilçelerimizi kurmuş bulunmaktayız. 22 Haziran 2021 Salı günü Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin katılımlarıyla saat 13.00’de Ferit Melen Hava Limanından aldıktan sonra Van il Başkanlığı, İpekyolu İlçe Başkanlığı ve Tuşba İlçe Başkanlığı açılışlarını yapacağız. Sizlerin vesilesiyle Tüm basın mensuplarını ve Van halkını buradan davet etmek isterim. Van İl Başkanlığı ve İpekyolu İlçe Başkanlığı açılışı saat 16.30’da olacaktır. Tuşba İlçe Başkanlığı ise saat 14.30’da olacaktır.”

PARTİNİN KURULUŞ AMACI VE HEDEFİ 

Partinin kuruluş amacı ve siyasetteki yerinin ne olacağına dair de bilgi veren Terzioğlu, şunları söyledi:
“Memleket Partisi oluşumu Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül 2020’de ‘Memleket Hareketi’ olarak ‘halk için halkla birlikte siyaset’ diyerek yola çıktı. Memleket Partisi, ülkenin her yanında gönüllü olarak harekete geçen kitlelerin inancı, isteği ve güveni sonucunda doğdu. Siyasete inancını yitirmiş, siyasetten dışlanan herkes için bir umut oldu. Ülkemizde Türkçe dışında konuşulan, ulusal birliğimizin ve kültürel zenginliğimizin önemli parçaları olan diğer dillerin korunması, geliştirilmesi ve öğrenilmesi olanaklarını yaratacağız. Partimiz, toplumsal sorunları çözme kapasitesine sahip, doğru politikaları kararlılıkla ve cesaretle uygulayacak bir iradenin vücut bulmuş halidir. Layık olmadığı şekilde dar bir alana hapsedilen halk iradesinin kendisiyle birlikte akacak bir mecra bulmasıdır. Kurumaya yüz tutmuş farklı nehirleri yeniden coşturacak ve maviliklerde buluşturacak bir hayata geçirme kudretidir. Köklerimizi Cumhuriyetimizin anti-emperyalist, kamucu, halkçı, devrimci ve laik dünya görüşünden alıyoruz. Gövdemizi çağdaş, demokratik ve bilimsel dünyanın evrensel değerleri oluşturuyor. Dallarımızdaki çiçekler ise Anadolu’nun hümanist ve kadim aşk bilgeliğiyle hayata kucak açıyor. Ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet hedefi ile yol almak; Terörün her türlüsünü reddetmek; Dil, din, ırk, mezhep başta her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak; Doğaya ve çevreye saygılı olmak; Siyasetten rant elde etmeye dur demek; Kadına şiddete ve çocuk istismarına tavizsiz olmak duruşumuzu belirliyor ve bu altı ilke yolumuzu aydınlatıyor. Memleket Partisi, el birliğiyle, yürek birliğiyle, akıl birliğiyle bir uygarlık hikâyesi yazmak üzere siyaset sahnesinde yerini almıştır. Bizler yürekli, onurlu insanların yaşadığı, mutlu, barış içinde ve adil bir memleketin hayalini canlandıracağız; o hayal için hep birlikte çalışacağız ve halkımızla birlikte geleceğimizi geri alacağız!”

İL YÖNETİMİ
Memleket Partisi Van İl Yönetimi, Başkan Haluk Terzioğlu olmak üzere şu isimlerden oluştu; Uygar Çalışır, Mustafa Güven, Şaner Güloğlu, Enver Özkaçmaz, Gülbin Tüfekci, Ahmet Eraslan, Burhanettin Tarhan, Menduh Durgun, Mehtap Beyde, Salih Ercan, Halil Paydaş, Nevzat Koç, Ufuk Canlı, Cüneyt Kocer, Halime Kamiloğlu, Nedim Sevimli, Şaban Kızıltaş, İbrahim Terzioğlu, Volkan Baz, Saniye İlgin, Azim Çağlar Ertek, Meltem Selçuk, A.Rezzak Yılmaz.

  • Etiketler : MEMLEKET PARTİSİ HALUK TERZİOĞLU MUHARREM İNCE
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER