Saadet Partisi (SP) Van İl Baş...
MEBİT

SP Van İl Başkanı İlhan, "Hayat Pahalılığı"na Dikkat Çekti!

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, sürekli artan zamlara karşı hayat pahalılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

2021-09-18 22:27:14 | Son Güncelleme : 2024-04-25 08:08:39

SP Van İl Başkanı İlhan, "Hayat Pahalılığı"na Dikkat Çekti!

Saadet Partisi Van İl Başkanlığının bu hafta düzenlediği basın açıklamasının gündeminde, hayat pahalılığı vardı. 

İlhan, “Ülkemizde her geçen gün artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlarımız geçinemez olmuştur. Yaşanan sıkıntıların temeli her geçen gün gıdadan temizliğe, zücaciyeden tuhafiyeye, kırtasiyeden endüstriyel ürünlere, elektrik, su, doğalgaz ya da odun, kömür fiyatlarının her gün artması nedeniyle geçim sıkıntıları yaşanmaktadır. Geçim sıkıntıları beraberinde iflasları, boşanmalara, hatta intiharlara kadar giden süreci tetiklemektedir. Bugün ülkemiz genelinde 20 milyona yakın vatandaşımız sosyal yardım almaktadır. Elbette sosyal yardım yapılmalıdır fakat asıl olan kimsenin yardıma muhtaç olmadığı bir sistemi kurmaktır.” Dedi.

Hayat pahalılığına karşı Viktor Hugo’nun sözlerini hatırlatan İlhan, "Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk." diyerek iktidara yüklendi.

“SINIR KAPISI FUAR AÇILIŞINI GÖLGELEDİ”

Sınır kapısının açılmasına dair de açıklamalarda bulunan İlhan, "Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı & İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı"nda verilen sınır kapısının açılması müjdesinin fuarı gölgelediğini söyledi. Böylesine önemli bir fuarda verilen müjdenin  tüm tepkilerin başka yöne çevrilmesine sebep olduğunu söyleyen  İlhan, " Elbetteki Kapıköy, Van için olmazsa olmazdır. Fakat müjde haberi daha sonra düzenlenen bir toplantıyla duyurulmalıydı. Bir anda bütün herkes sınır kapısının açılması haberine yöneldi. Bu durumda fuar kimsenin dikkatini çekmedi. Yapılan hazırlıklar görmezden gelindi" dedi. 

İlhan, “Kapıköyün kapanmasının bilakis mimarı olanlar bugün diyor ki biz kapıyı açtık. Bizde diyoruz ki siz Kapıköy’ü filan açmadınız. Kapıköy artık son raddeye geldi. Artık mecburiyetten açılmak zorunda.Türkiye’de 39 tane sınır kapısından 36’sı faal iken Kapıköy kapalıdır. Biz bundan dolayı utanıyoruz dediniz mi millete? Bu iktidarın vekilleri, il başkanı ve sözde yöneticileri bu açıklamayı yapmadı. Evet bu ülkenin muhalefeti olarak bunu bizler dillendirdik. Herkes bu konuyu dillendirdi fakat bugün iktidarın partisi çıkıp şunu söyledi. Biz  baskılardan dolayı değilde kendimiz uğraştık açtırdık. Hayır efendim! Siz kendiniz uğraştınız bu kapıyı kapattınız! Bu kapının açılmaması için uğraştınız! Direttiniz! Kimse kendine burada bir pay çıkarmasın. Bizler dile getirdik ama bizde açtırmadık kapıyı. İş artık son raddesine geldi. Sınır kapılarından 36’sı zaten açıktı. Kapıköy’de açıldı. Kimse kendine buradan pay çıkarmasın. Baraj dolmuştu su taşacaktı. Olay bundan ibaret." Şeklinde konuştu.

  • Etiketler : SAADET PARTİSİ SAADET PARTİSİ VAN İL BAŞKANLIĞI SP ÖZAY İLHAN ÖZAY İLHAN EKONOMİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER