HDP'nin kuruluş yıldönümü nede...
MEBİT

Van’da HDP’nin kuruluşu halaylarla kutlandı

HDP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Van’da şölen düzenlendi.

Abone Ol

2021-10-14 23:45:19 | Son Güncelleme : 2024-02-08 00:00:39

Van’da HDP’nin kuruluşu halaylarla kutlandı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kuruluş yıldönümü nedeniyle Van’da şölen düzenlendi. İpekyolu İlçe Örgütü’nün düzenlediği şölen bir düğün salonunda gerçekleşti. Şölene HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP il ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü ve birçok STK temsilcisi ile yüzlerce kişi katıldı. Şölende ilk olarak Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eş başkanı Çetin Uyar söz aldı. Uyar, tüm baskılara rağmen Kürt halkının mücadelesinin devam ettiğini ifade etti.

‘UMUT OLDUKÇA HDP DE OLACAKTIR’

Ardından HDP Van İl Eş başkanları Fikret Doğan ve Handan Karakoyun Türkçe ve Kürtçe olarak konuşma yaptı. Fikret Doğan Türkçe yaptığı konuşmada “HEP’ten bugüne değin umudu direnci mücadeleyi ve  zaferi büyüterek Türkiye halklarının eşit ve özgür yaşamının umudu  olduk. Halkımız bu onurlu duruşunu korudukça, umut oldukça HDP de olacaktır. HDP ‘vardık ve var olacağız’ diyen devrimcilerin, ‘ser verip sır vermeyenlerin’ 12 Eylül faşizmini yenenlerin partisidir” dedi.

‘HDP HALKLARIN EGEMENLERE KARŞI ONURLU TARİHİDİR’

Eş Başkan Handan Karakoyun da, “Yaşamanın bir adı direnmekse, direnmenin adı da HDP’dir. Daha dün gibi kurulmuş gibi heyecan ve umutla bugünü karşılıyoruz. HDP halkların egemenlere karşı onurlu tarihidir. HDP dündür, bugündür, yarındır. HDP fikriyatı Anadolu’dur,  Mezopotamya’dır. HDP Fırat’tan Dicle’ye Ağrı Dağından Amanos’lara kadar kadim Mezopotamya kültürü ile bütünleşen direnmenin, umudun, sevdanın hikayesidir” diye konuştu.

İl Eşbaşkanlarının konuşması ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra Koma Aryen ve  sanatçı Kadir Çat’ın seslendirdiği şarkılarla ve halaylarla program sona erdi.

  • Etiketler : HDP SİYASET AÇIKLAMA VAN VAN HABER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER