İran'dan Van iline gelen yatır...
MEBİT

İranlı Reza'nın yaptığı sokak lambası, altın madalya aldı

İran'dan Van iline gelen yatırımcı Reza Mahmoudı Sheykhsarmast, akıllı sokak lambası fabrikasını Van ilinde kuracağını ifade etti.

Abone Ol

2021-10-26 01:20:53 | Son Güncelleme : 2024-03-27 03:13:52

İranlı Reza'nın yaptığı sokak lambası, altın madalya aldı

İranlı Reza Mahmoudı Sheykhsarmast, İran'da ürettiği akıllı sokak lambası Teknofest'te altın madalya aldı. İran'ın Urmiye şehrinde üretip Türkiye'ye getirilen akıllı sokak lambası, ISIF'21 (Türk Patent) Teknofest'te düzenlenen fuarda altın madalya aldı.

İNŞAAT MÜHENDİSİ REZA: 8 ADET İCADIM VAR

İnşaat Mühendisi Reza Mahmoudı Sheykhsarmast" İran Urmiye'de 1987'de doğdum. Urmiye Üniversitesi Yüksek Lisans inşaat mühendisliği mezunuyum. Yenilenebilir Teknolojiler ve Makineler üzerinde sekize yakın icadım var. Verimli Akıllı güneş enerjileri Aydınlatma sistemi üzerine en son Teknofestte altın madalya kazandım.

Bataryası verimli ve uzun sürelidir. Aydınlatmaların açısı otomatik değişebiliyor. Panellerin kendisi güneşi takip edip yaz kış uygulaması yapabiliyor. Gece gündüz ayarı olup hangi zamanda ne kadar süre çalışmalı gece kaç saat gündüz kaç saat çalışmalı otomatik ayarlayabiliyor.

Üzerinde yüksek mega pikselli kamerası var. Kamera merkezi sisteme bağlanabiliyor. Ayrıca ses kaydı alınabiliyor. Cep telefonlarının uygulamarıyla erişim mümkün.

Parklarda üniversitelerde farklı yerlerde kullanılabilir. Hem Türkiye'de hem de İran'da patent başvurumu yaptım.

"VAN İLİNE YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ, BU KONUDA DESTEK BEKLİYORUZ"

İranlı Reza Mahmoudı Sheykhsarmast, "Van ve Türkiye'yi çok seviyoruz. Yapmış olduğumuz icatları Türkiye'de üretmek istiyoruz. Bu konuda yatırım desteklerini bekleriz. Kendi şirketimizi Türkiye'de açacağız. Akıllı sokak lambası aydınlatma sistemini daha rahat ve seri üretime geçmesini istiyoruz." dedi.

  • Etiketler : İRAN GÜNCEL İCAT Van Haber VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER