Van’da havaların soğumasıyla b...
MEBİT

Vanlılara baca temizliği uyarısı! Baca temizliğinizi unutmayın

Van’da havaların soğumasıyla beraber ilk akla gelen baca temizliği olmalı.

Abone Ol

2021-11-24 14:57:44 | Son Güncelleme : 2024-04-19 06:45:48

Vanlılara baca temizliği uyarısı! Baca temizliğinizi unutmayın

Van'da havaların soğumasıyla beraber vatandaşların ısınma ihtiyacı gün yüzüne çıkıyor. Soba kullanan vatandaşlar sobayı yakmaya başlarken, doğalgaz kullanan vatandaşların kaloriferleri de yanmaya başladı. Kış mevsimi gelirken kombi ve baca temizliği yaptırmak şart oldu. Özellikle soba kullanımının fazla olduğu Van’da, vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca tutuşmalarının önüne geçmek için yılda bir kez de olsa baca temizliği yaptırması gerekiyor. Konuyla ilgili Wan Haber’e konuşan Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Abdülillah Arvas, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Arvas, kentte zehirlenmelerin az olduğunu dile getirerek, “Geçen seneyi baz aldığımızda zehirlenmeler yok denecek kadar az. Van merkezde genelde doğalgaz kullanıldığı için soba bacalarından çok az şikayetler geliyor. Genellikle baca temizliği resmi kurumlar tarafından çok fazla yapılıyor” dedi.  

‘En az yılda 1 kere’ 

Yılda en az bir kere de olsa baca temizliğinin yapılması gerektiğini vurgulayan Arvas, “Baca temizliği yakıtın kalitesine yapılır. Kaliteli bir yakıt olursa iki yılda bir temizlenebilir fakat kötü yakıt olduğu zaman mutlaka en az yılda bir defa yapılması lazım” diye konuştu.  

‘Dikkat edilmesi gereken hususlar var’ 

Arvas, baca temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlara da değinerek, “Baca temizlemelerinde özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar, eğer baca yağlı ise bu tehlike arz ediyor. Özellikle baca çatı içinden geçiyorsa bu çatının tutuşma ihtimali var. Fakat eğer böyle bir durum söz konusu değilse bu daha kolay temizlenir. Ayrıca sobada yandırılmaması gereken bazı şeyler var çünkü bunlar kıvılcım yansıtıyor. Özellikle lastik, naylon, poşet gibi maddeler hemen kıvılcım yansıtıyor. Bunlar vatandaşın kendi binasını ya da başka bir binaya zarar verebilir” dedi.  

‘Ekibimiz mevcut’ 

Vatandaşların muhakkak baca temizliği yapmaları gerektiğini dile getiren Arvas, “Bizim bölgemizde kış sert geçiyor. Ters rüzgârdan, dumanın içeriye girmesinden zehirlenmeler oluyor. Vatandaşların kendi sağlıkları açısından temizlik yapmaları gerekiyor. Bizim burada ekibimiz mevcuttur. Arkadaşlarımız bu işin uzmanlarıdır. Eğer ki baca temizliği ihtiyaçları varsa 100 TL karşılığında ekip, araç, bütün malzeme ile evlere gidip baca temizliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER