Vangölü Aktivistleri Derneği t...
MEBİT

Kelebek Cenneti Van Gölü Havzası!

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından “Dikkat Köşesi” adı altında başlatılan sosyal medya çalışmasında bu hafta, ‘Kelebek Cenneti Van Gölü Havzası' dikkat köşesinde yer verdi.

Abone Ol

2022-01-13 22:47:19 | Son Güncelleme : 2024-04-05 14:18:06

Kelebek Cenneti Van Gölü Havzası!

Türkiye’de bulunan 420 kelebek türünün yaklaşık 230 türü Van Gölü Havzası’nda yaşamaktadır. El değmemiş doğası, yüksek dağları, sulak alanları, çayır ve meraları, zengin bitki örtüsü, zirai ilaçlamanın diğer bölgelere göre daha az yapılması gibi faktörlerin Van Gölü Havzası’ndaki popülasyon ve tür çeşitliliğinin zenginliğini arttırmaktadır.

Van’ın Çatak ilçesinde daha çok bulunan 'Şehzade Kelebeği', yine Van ve Bitlis'te gözlemlenebilen 'Romanov Gelinciği', 'Çok Gözlü Van Esmeri', 'İran Çokgözlüsü', 'İran Ateşi' gibi türler genelde Van Gölü havzasında görülmektedir Kuraklık için önlem alınmaması halinde kelebeklerin besin kaynağı çiçeklerde azalma meydana geleceğinden korunması gerekmektedir. Dikkat köşemizde bu hafta, Kelebek Cenneti Van Gölü Havzası bulunuyor. Doğal güzelliğinin muhteşem olduğu bu canlıların korunması ve neslinin güvenceye alınması gerekmektedir. Fotoğraf ve bilgilerinden dolayı Oktay Subaşı’na teşekkür ederiz. #Kelebek #VanGölüHavzası #VanGölüHavzasıMirasımız.

  • Etiketler : Van Haber VAN GÖLÜ AKTİVİSTLERİ VAN GÖLÜ HAVZASI ERDOĞAN ÖZEL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER