Van’da yaşayan vatandaşlar, et...
MEBİT

Vanlıları kar vurdu! Oto sanayide araç kuyruğu oluştu

Van’da yaşayan vatandaşlar, etkili olan kar yağışı nedeniyle hasar gören araçlarıyla beraber oto sanayiye akın etti.

Abone Ol

2022-01-19 11:15:39 | Son Güncelleme : 2024-04-10 12:43:55

Vanlıları kar vurdu! Oto sanayide araç kuyruğu oluştu

Van, Türkiye’de kış mevsimin en çetin geçtiği kentlerden biri. Hava sıcaklığının eksileri bulduğu Van’da dondurucu soğukların etkisiyle hava sıcaklığı gün geçtikçe düşmeye devam ediyor. Kentte etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, tipi nedeniyle birçok yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Bunun yanı sıra kentte çatılarda dev buz sarkıtları oluştu, kapı kilitleri ve araçlar başta olmak üzere kentte her şey buz kesti. Vatandaşlar her ne kadar gece araçlarını battaniye ile örtse de araçlar donduğu için çalışmadı. Araçlarını tamir etmek isteyen araç sahipleri soluğu Van Oto Sanayi Sitesi’nde aldı. 

‘Kimse yakıt alamıyor’

Konuyla ilgili Wan Haber’e konuşan araç sahibi Öner Değer, araçların çabuk donmasının sebeplerini anlattı. Değer, yakıta gelen zamdan dolayı araç sahiplerinin az yakıt kullandığını ve bundan dolayı araçların arıza yaptığını belirterek, “Havalar çok soğudu. Araçlar bundan çok etkileniyor. Özellikle dizel araçlar kışın çalışmıyor. Ekonomik krizden ve zamlardan dolayı kimse artık yakıt alamıyor. Alan da önemli durumlarda aracını kullanıyor. Hal böyle olunca araçlarda yakıt az olduğundan çabuk donuyorlar” dedi. 

‘En az 10 dakika’

Araçların daha az donması için neler yapılması gerektiğini de dile getiren Değer, “Aşırı soğuk gecelerde bir süre aracı çalışır vaziyette bırakmak donmamasına etki edecektir ve kesinlikle sabah araçı ilk çalıştırdığınızda ısıtmadan hareket etmeyin. Araç en az 10 dakika olduğu yerde çalışır halde olsun” şeklinde konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com ÖZEL

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER