Türk Hava Yolları (THY) ve alt...
MEBİT

Van'da hava yolu ulaşımında sıkıntılar sürüyor

Türk Hava Yolları (THY) ve alt markası Anadolu Jet'in bilet fiyatlarını yükseltmesi ve sefer sayılarını her geçen gün düşürmesinden dolayı, Vanlılar büyük sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Daha önce uçaklarda yer bulamayan Vanlılar, artık haftalarca beklemek zorunda kalıyor.

Abone Ol

2022-01-19 17:26:11 | Son Güncelleme : 2024-03-26 13:20:56

Van'da hava yolu ulaşımında sıkıntılar sürüyor

Nüfusu 1 milyon 150 bin olan Van'da uçak zulmü devam ediyor. Bilet fiyatlarının yükseltilmesi ve sefer sayılarının her geçen gün düşürülmesinden dolayı, büyük sıkıntılar yaşayan Vanlılar, Ankara veya İstanbul'a uçmak için zaman zaman çevre illere kadar gitmek zorunda  kalıyor.

Uçak biletlerindeki fahiş fiyatlar ve uçuş sayılarının yetersizliği Vanlılar için büyük sorun teşkil etmeye devam ediyor. Uçuş için Van'da yer bulamayan Vanlılar, çareyi çevre illerde buldu. Türkiye'de uçuşları en pahalı il olan Van'da, uçak zulmü her geçen gün artıyor. Nüfusu Van'dan az olan Trabzon'a 90, nüfusu Van'ın yarısı kadar olan Erzurum'a ise haftalık 38 sefer yapılırken, Van'a ise haftalık yapılan seferler sayılarının 35'e düşürülmesi büyük tepki toplamaya devam ediyor.

Tüm girişimlere rağmen Van'a gelen uçak sayısı eski haline dönmezken, uçak bilet fiyatları da cep yakmaya devam ediyor. Van- Ankara ve Van- İstanbul seferlerinde ucuz uçak bileti bulmak artık imkânsız hale gelirken, çoğu kez ise yüksek bilet fiyatlarına rağmen boş yer bulunamıyor. Son günlerde Türk Hava Yolları (THY) ve alt markası Anadolu Jet'in uçak seferlerini 38'den 35'e düşürmesi ise fiyatların yükselmesine neden oluyor. Vanlılar Ankara'ya, İstanbul'a gitmek için uçaklarda yer bulamadıklarını, perişan olduklarını ve son çareyi çevre illerde bulduklarını ifade ettiler. Van'a uçak seferlerinin arttırılmasını ve bilet fiyatlarının düşürülmesini isteyen Vanlılar, duruma tepki gösterdiler.

Son günlerde Van- İstanbul bilet fiyatları 900 ile bin 200 TL arasında satışa sunulurken, tarifeli uçuşlar ise cep yakıyor. Vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak bunun biran önce çözülmesini istediler. Van'da uçak seferlerinin azlığı, bilet fiyatlarına da olumsuz yönde yansıyor. Uçak sefer sayısının az olmasından dolayı bilet fiyatlarının fahiş oranda arttığına dikkat çeken turizmciler de, yaşanan bu duruma karşı yetkililerin çözüm bulmasını istiyor. Hava yolu şirketlerinin uzun süredir Van'a uçuş sayılarını azaltmasından dolayı halkın ucuz bilet bulmakta güçlük çektiğini ifade eden turizmciler, Van'a yeterli sayıda uçuş yapılmamasından yakındılar.

"BU VAN HALKINA ZULÜMDÜR"

Duruma tepki gösteren Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası eski Başkanı Feridun Irak, "Eskiden günler öncesi yer bulamıyorduk, artık haftalarca bekleriz. THY ve Anadolu Jet Van için haftada 39 uçak sefer sayısını 35'e düşürmüş. Nüfusu bizden çok az olan Trabzon'a 90, nüfuzu bizim yarımız kadar olan Erzurum'a 38 sefer var. Bu Van halkına zulümdür" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ODABAŞI, ÇAREYİ MUŞ'TA BULDU…

Van'a gelen uçaklarda yer bulamayan ve Muş'a gitmek zorunda kalan DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı ise, "Van'da yer bulmak mümkün olmadığı için Muş Havalimanı'na gidiyoruz. Hem biletlerdeki fahiş fiyatlar hem de uçuşların yetersizliği Vanlılar için büyük sorun teşkil ediyor. Türkiye'de uçuşları en pahalı olan iliz. Bu konuyu gündeme getirmeyi ve mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

Van Bölge Gazetesi

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER