CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğ...
MEBİT

CHP'li Salıcı: Van'dan milletvekili çıkaracak noktadayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un Nedir Ne Değildir programında soruları yanıtladı. Parti tarafından oluşturulan Doğu Masası'nın verimli bir şekilde çalıştığını ifade eden Salıcı, " Vatandaşla CHP arasında sıcak ilişki kurmaya çalışıyor. Sayın genel başkan da gidiyor o bölgeye. CHP'nin Diyarbakır, Van'da milletvekili çıkaracak noktaya geldiğini göreceksiniz." diye konuştu.

Abone Ol

2022-01-21 00:35:08 | Son Güncelleme : 2024-04-19 14:52:07

CHP'li Salıcı: Van'dan milletvekili çıkaracak noktadayız

Habrtürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un Nedir Ne Değildir programında soruları yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, siyasi gündemle ilgili görüşlerini açıkladı. Salıcı, 2023'de yapılacak seçimleri kazanacaklarını söyledi.

Salıcı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"SEÇİMİ KAZANMAMIZDA TEREDDÜTÜMÜZ YOK"
"Üçüncü bir ittifak yapılır ve belki de yapılmaz. HDP kendisi bir aday çıkarabilir. Biz işin o tarafıyla meşgul değiliz. Millet İttifakı'nın ortaya koyduğu güçlendirilmiş parlamenter sistemi dediğimiz, değişimini arzulayan, fikirler manzumesini oluşturan anlayışın iktidara gelmesinin peşindeyiz. Parlamenter sistemin iktidar olmasını savunan başka partiler destek verirlerse memnuniyet duyarız. Yüzde 22,65 oy almış CHP 9 ay sonra yerel seçimlerde büyükşehirleri kazanıyor. Anketler fotoğrafı anlık çekerler. Seçime doğru trend devam ettiği zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı şu anda bilme imkanımız yok. Ama şunu söyleyebiliriz; bu seçimi kazanarak çıkacağımız konusunda tereddüdümüz yok.

"AK PARTİ'NİN TABANINDAN CHP'YE GEÇİŞ OLUYOR"
Üçüncü ittifak AK Parti'yi de etkileyebilir. AK Parti Kürt seçmenden oy alıyor. Dolayısıyla orada oluşacak olan güçlü seçnekten AK Parti'den o ittifaka kayış da olabilir. Şu anda AK Parti'nin tabanından CHP'ye geçiş oluyor. Hatta siyasetçiler geçiyor. Dün Diyarbakır'ın önemli merkez ilçelerinden Kayapınar'ın 2019 yılında aday olmuş Avukat Cevdet Nasıranlı'yı partimize kattık. Siyaset rasyonel bir şey değildir. Analiz yapan insanlar çok rasyonel bakıyorlar. Ama siyaset her zaman rasyonel bir şey değildir. İnsanların kalbine dokunuyorsunuz ki bunu Recep Tayyip Erdoğan iyi yapar. Türkiye'de maalesef böyle. Türkiye'de sadece rasyonel gerçeklikler üzerinden yapılmıyor. Biz adayımızı çıkarır, fikrimizi ortaya koyarız. 'Adayımız böyle bir Türkiye'nin taşıyıcısı olacak' deriz. Tüm Türkiye görür.

"CHP VAN'DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK"
CHP'nin bir süreden beri Doğu ve Güneydoğu'da oyları düşüktü. Biz oylarımızı orada arttırmak istiyoruz. İktidar olmak istiyoruz. Bazı illerde çok düşük oy alıyorsanız iktidarınızı pekiştirecek bir şey olmaz. Bir Doğu Masası oluşturduk. PM üyelerimiz, milletvekilerimiz, partide önde gelen arkadaşlarımız 24 ile gidiyorlar, orada kanaat önderleriyle görüşüyorlar. CHP'ye mesafeli duran kanaat önderleriyle görüşüyor. Vatandaşla CHP arasında sıcak ilişki kurmaya çalışıyor. Sayın genel başkan da gidiyor o bölgeye. CHP'nin Diyarbakır, Van'da milletvekili çıkaracak noktaya geldiğini göreceksiniz bugün bakarsanız."

  • Etiketler : OĞUZ KAAN SALICI CHP HEYETİ CHP Van Haber DOĞU MASASI MİLLETVEKİLİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER