Van Büyükşehir Belediyesi, sel...
MEBİT

Büyükşehir Belediyesi selden etkilenen bölgeleri inceledi

Van Büyükşehir Belediyesi, sel ve su taşkınlarının meydana geldiği Saray, Başkale ve Muradiye ilçelerine bağlı mahallelerde incelemelerde bulundu.

Abone Ol

2024-06-26 01:38:22 | Son Güncelleme : 2024-06-30 06:36:39

Büyükşehir Belediyesi selden etkilenen bölgeleri inceledi

Büyükşehir Belediyesi, sel ve su taşkınlarının yaşandığı Saray (Serav), Başkale (Elbak), Muradiye (Bêgirî) ilçelerine bağlı mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Selin yaşandığı alanlarda Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan'ın koordinasyonunda bölgeye çok sayıda iş makinası sevk edildi.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, selin etkili olduğu Saray ilçesi Karahisar (Qerehîsar), Baltepe (Tum), Başkale ilçesi Hafiziye (Taxa Kele), Tepebaşı (Taxa Miriya) ve Muradiye ilçesi Adaklı (Bincewan) mahallelerinde olayın ilk anından itibaren yoğun bir çalışma yürütüyor.

Saray Belediyesi Eşbaşkanı Davut Acar, Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu meclis üyesi İlhami Güler, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanı Mahmut Geyik, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı İnci Uyar Gezgin ve Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Bayram Kızıltaş, Karahisar mahallesinde incelemelerde bulunarak yurttaşların taleplerini dinledi.

Selden can ve mal kaybı yaşanmazken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yurttaşların sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm için çalışmalar başlattı.

Ayrıca bölgede VASKİ ekipleri de, su patlaklarını onararak, evleri su basan yurttaşlara yardım etti.

Selden etkilenen bölge halkı, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Şedal ve Zeydan'a teşekkür etti.

  • Etiketler : VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER