Van’da 29 Haziran ile 7 Temmuz...
MEBİT

Van Kültür Yolu Festivali'nde Tariria’da birçok etkinlik yapılacak

Van’da 29 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Van Kültür Yolu Festivali’ne sayılı günler kalırken, Van’da kültür, sanat ve gastronominin durağı olan Tariria festival süresince önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Abone Ol

2024-06-26 22:04:37 | Son Güncelleme : 2024-07-04 07:37:14

Van Kültür Yolu Festivali'nde Tariria’da birçok etkinlik yapılacak

Van’ı benzersiz bir turistik destinasyona dönüştüren Tariria, kültür, sanat ve gastronomiyi harmanlayarak kente yepyeni bir ruh katmaya devam ediyor. Van Kültür Yolu Festivali’nin öne çıkan sanat ve gastronomi duraklarından biri olan Tariria, festival süresince içinde Refik Anadolu’nun “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” isimli sergisinin de yer aldığı etkinlik ajandasıyla göz dolduracak.

TARİRİA VAN’I BAMBAŞKA BİR ATMOSFERE TAŞIYOR

Van’a modern sanatı taşıyarak bölgenin kültürel dokusuna değer katmayı hedefleyen Tariria, sadece kendi bölgesinde değil, ülke genelinde de yeni bir referans merkezi olma yolunda ilerliyor. Kültür, turizm ve gastronomi alanlarında yürüteceği faaliyetlerle Van’ı ve bölgeyi benzersiz bir turistik destinasyon haline getirme misyonuyla yola çıkan Tariria, etkinlik ajandasıyla şehri bambaşka bir atmosfere taşıyor.

TARİRİA, VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNİN SANAT VE GASTRONOMİ DURAKLARINDAN BİRİ OLARAK PROGRAMLARIYLA GÖZ DOLDURACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kültür Yolu Festivallerinin 6’ncı durağı olan Van’da 29 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Van Kültür Yolu Festivali, sergiden konsere, yarışmalardan yemek tanıtımlarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Multidisipliner çağdaş kültür ve sanat anlayışıyla pek çok etkinliğe kapılarını açan Tariria, Van Kültür Yolu Festivalinin sanat ve gastronomi duraklarından biri olarak programlarıyla göz dolduracak.

REFİK ANADOLU, TARİRİA'DA YAPAY ZEKÂ İLE SINIRLARI AŞIYOR!

Yapay zekâ ile sanatın sınırlarını kaldıran dünyaca ünlü yeni medya sanatçısı, yönetmen ve akademisyen Refik Anadolu’nun “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” isimli sergisi Tariria’da sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 7 Temmuz’a kadar saat 10.00 ve 22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” sergisi, mercan görüntülerinden oluşan kapsamlı bir veri kümesine dayanan ve iklim değişikliğinin aciliyetini vurgulayan bir yapay gerçeklik simülasyonu… 2023 yılında Dünya Ekonomik Forumu’nda sergilenen bu Veri Heykeli, sanatçının okyanus ekosistemlerinden ve mercan resiflerinin içinde bulunduğu tehlikeli durumdan ilham alarak ortaya çıkıyor. Refik Anadolu, eser için ham veri olarak yaklaşık 100 milyon mercan görüntüsünü, mercanların korunmasına ve sürdürülebilirliğine vurgu yapmak amacıyla kullanarak iklim değişikliğinin mercan ölümleri üzerindeki etkisine dikkat çekmeyi hedefliyor.

VANLI CAZ SANATÇISI, MEMLEKETİNDE İLK KONSERİNİ VERECEK

Van Kültür Yolu Festivalinin ilk günü olan 29 Haziran’da 7. Nardis Caz Vokal ve 2022 IKSV Genç Caz+ödüllü değerli caz vokalisti ve Vanlı sanatçı Elif Çohaz, değerli orkestrasıyla Tariria’da sahne alacak. Elif Çohaz’ın Van’daki ilk konseri olacak performans, Tariria Açık Hava Sahnesi’nde caz tutkunlarıyla buluşacak.

DENGBEJ DİVANLARINA JAPON TINILAR EŞLİK EDECEK

Kyoto, Osaka ve Hiroşima’da verdiği performanslarla adından dünya çapında söz ettiren  etnomüzikolog ve dengbej Serdar Canan’ın Kürtçe şarkı ve dengbej divanları, 1 Temmuz’da Japon piyanist Erika Ueda ve çellist Ruşen Arslanargun’un eşlik edeceği unutulmaz bir gecede sanatseverlerle buluşacak.

KUŞTAN KARDEŞLER, MÜZİĞİN EVRENSEL DİLİNİ VAN’A TAŞIYOR

Bilkent Senfoni Orkestrası viyola sanatçısı ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Elif Kuştan ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Eren Kuştan, 4 Temmuz’da Tariria Açık Hava Sahnesi’nde Wolfgang Amadeus Mozart’ın besteleriyle eşsiz bir dinleti sunacak.

KÜRT DANSININ ÇAĞDAŞ YORUMCUSU VAN’DA!

Endonezya/Kürt asıllı ve Hollanda’da yaşayan performans sanatçısı Melisa Diktaş, 6 Temmuz’da Tariria’da izleyicilerle buluşacak. Lucia Marthas Dans Akademisi’nden mezun olan Melisa Diktaş, Kürt dansına getirdiği çağdaş yorumuyla biliniyor.

Kaynak: Şehrivan Gazetesi

  • Etiketler : KÜLTÜR SANAT
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER